Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağcılar'da hemşehri derneklerine uyuşturucu uyarısı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bağcılar'da kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları uyuşturucuya karşı topyekün savaş açtı. İzlenecek yolla ilgili yapılan istişare toplantısında Kaymakam Mustafa Eldivan, "Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayız" derken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da "Bu illete bulaşan kişi neticede birilerinin hemşehrisi veya tanıdığı. Derneklerimiz emniyetle ve bizle işbirliği yaparsa çok yararlı olur" diye konuştu.

        Bağcılar Belediyesi Halk Saray'ında uyuşturucu madde bağımlılığının topluma verdiği zarara dikkat çekmek ve bu bataklığı kurutmak için bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Bağcılar'da görevli kamu kurumu amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

        Fikirler üretilerek çözüm yollarının arandığı programda konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Uyuşturucuya karşı ortak hareket etmeliyiz. Uyuşturucu kullanımına izin verilen dernek ve lokallere gereken işlem neyse yapıyoruz. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Uyuşturucuyla mücadelede hemşehri derneklerine de çok büyük görev düşüyor" dedi.

        "Bu illete bulaşanlar birilerinin hemşehrisi veya tanıdığı"

        Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, "Bağcılar'ın güzelliği, mutluluğu ve huzuru için mücadele ediyoruz. Bizim, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile devam eden ortak bir projemiz var. Aileler dahil uyuşturucu bağımlılarını ücretsiz şekilde tedavi ettiriyoruz. Bu uyuşturucu illetine bulaşan kişi neticede birilerinin hemşehrisi veya tanıdığı. Bu noktada derneklerimiz emniyetle ve bizimle işbirliği yaparsa çok yararlı olur. Derneklerimizin üretecekleri projeyi belediye olarak destekleyeceğiz. Yeter ki bir proje üretin, bir şeyler yapmaya gayret edin. Bir fikriniz olsun biz o konuda her türlü yanınızdayız" diye konuştu.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, konuya eğitim açısından değerlendirmeler de bulunurken İlçe Emniyet Müdürü de "24 saat boyunca hizmetinizdeyiz. Telefonlarımız sürekli açık. Sahip olduğunuz her türlü bilgiyi bizimle paylaşın" dedi.

        (HB-BA-Y)

        02.03.2018 12:02:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler