Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Çankaya Belediyesinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi açtığı stantlara en büyük ilgiyi yine kadınlar gösteriyor. Stantlarda kendi yaptıkları ürünleri satan kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması" diyor.

        Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla "Mor Bayrak" sahibi olan Çankaya Belediyesi, kadınların el emeği ürünlerini alıcısıyla buluşturmaya devam ediyor. Pazar yerleri dışında alışveriş merkezlerinde de kadınların ürünlerine pazar sağlayan Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Kızılay Alışveriş Merkezinde stant açtı.

        Takılardan ahşap ürünlere, örgü bebeklerden rölyeflere kadar geniş bir yelpazede çalışmaların bulunduğu stantlarda satış yapan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerine en çok kadınların ilgi gösterdiğini belirterek, "Yaşasın kadın dayanışması" diyor.

        Sığınmaevi ürünleri de stantlarda

        Ürünlerini ekonomik gelir elde etmek için de üniversite öğrencilerine burs sağlamak için de satışa sunanların bulunduğu stantlarda, Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi de yer alıyor. Sığınmaevinde kalan kadınların ördüğü şapka, atkı, eldiven gibi ürünlerin satışından elde edilen gelir yine sığınmaevinde kalan kadınlar için kullanılıyor.

        Alışveriş merkezinin üçüncü katında yer alan ve 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen stantlar, 7 Mart akşamına kadar açık kalacak.

        "Kadınların mücadelesini büyütüyoruz"

        Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadın emeğinin görünür kılınması ve maddi karşılığını bulması gerektiğini vurgulayarak, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Eşitlik ve Farkındalık' ayı çalışmaları başlattık. Kadınların haklı mücadelesini sadece desteklemiyoruz, çalışmalarımızla bu mücadeleyi büyütüyor, onların ekonomik gelir elde etmesine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler