Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Adalet Bakanlığı'nın İnebolu'ya yeni yapılacak olan cezaevi yerini uygun bulmadığını belirterek, "Başka bir yer bulunursa cezaevi oraya yapılacak. Eğer bulunmazsa mevcut yapı güçlendirilecek" dedi.

        AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu'da yeni cezaevi yapımı için Esenyurt Köyü Demirci Mahallesi'nde gösterilen orman arazisinin Adalet Bakanlığı tarafından uygun bulunmadığını ifade ederek, "Gösterilen yer kesinlikle uygun değil. Başka bir yer bulunursa yeni bir cezaevi yapacağız. Bulunamaz ise mevcut cezaevini güçlendirme yönü seçilecek. Cezaevi kesinlikle kapatılmayacak. Az bir kapasite düşürülecek ve faaliyetine devam edecek" dedi.

        Adalet Bakanlığı yetkililerinin İnebolu Cezaevi için yeni bir yer araştırılmasını istediklerini belirten Demir, yeni bir yer bulunup ihale yapılıncaya kadar mevcut cezaevinin kapatılmayacağını kaydetti.

        "İnebolu'ya Balıkçı Barınağını kazandıracağız"

        İnebolu Balıkçı Barınağı'nın ilçeye muhakkak kazandırılacağını ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, bunun için balıkçılara söz verdiğini ve konuyu yakından takip ettiğini kaydetti.

        Demir, "İnebolu Balıkçı Barınağı öncelikli işimiz. Bu konuda balıkçılarımıza benim sözüm var. Bu projede önemli yol kat ettik. Proje ve etüt için ödenek talebi yapıldı. En kısa zamanda bunun ihalesi yapılacak ve İnebolu'yu yakışır bir balıkçı barınağı kazandıracağız" diye konuştu.

        49 yıllığına özelleştirilen ancak Danıştay'ın ihale kapsamındaki diğer gayrimenkuller ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle yargı engeline takılan İnebolu Limanı'yla ilgili yeni gelişmeleri yakından açıklayacaklarını vurgulayan Demir, "Küçük bir kaç işi kaldı. Bu konuyu Sayın Başkanımızla görüştüm. Sayın Başbakanımız 'Ben de takip edeceğim' dedi" ifadelerini kullandı.

        Deniz tahribatına karşı sahil tahkimatı projesi ile ilgili de bilgi veren Demir, şunları söyledi: "İnebolu sahil tahkimatını kabul ettirdik. Onun için de önümüzdeki günlerde derinlik ölçümleri için ekip gelecek. Abana'da 43 milyonluk sahil tahkimatı için yer teslimi Pazartesi günü yapılacak. Çatalzeytin sahil tahkimatı ihale aşamasında. Doğanyurt sahil tahkimatı proje ve ÇED çalışması devam ediyor. Cide sahil tahkimatı proje çalışması başlıyor inşallah"

        Evrenye Balıkçı Barınağı inşaatının bitme aşamasına geldiğini ve Cide Denizkonak Balıkçı Barınağı inşaatının da Ekim ayı gibi biteceğini söyleyen Demir, sahildeki balıkçı barınaklarının iç temizliği için girişimlerinin de devam ettiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler