Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 9. Tarım ve Fotoğraf Sergisinin ilk etkinliği Kayseri'de yapıldı.

        Kayseri Forum AVM'deki serginin açılışına Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ile Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş katıldı.

        Sergiyi görmeye gelenlerin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden üretim kültürlerini görme fırsatını bulacaklarını belirten Vali Yardımcısı Baha Başçelik, etkinliğe katkıda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile katılımcılara teşekkür etti.

        501 fotoğrafçının, 2 bin 326 fotoğraf ile katıldı

        Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ise, 9 yıldan bu yana düzenlenen ve bu yıl teması 'Milli Tarım' olarak belirlenen yarışmanın; genel, öğrenci, çiftçi, İl Tarım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları ve Denizbank çalışanları olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirildiğini ifade etti. Yarışmaya 501 fotoğrafçının, 2 bin 326 fotoğraf ile katıldığını kaydeden İl Müdürü Kayacan, "Tarım bir kültürdür. Bu fotoğraf sergileri tarım ve toprağın önemini anlatmak amacıyla yapılıyor. Tükettiğimiz gıdalar birçok insanın önüne basit şekilde geliyor olabilir ama burada fotoğraflarda da görecekler ki, üretim zor bir iş. Üretim kültürünü eskiden kızlarımız Anadolu'da heybelerine, çeyizlerine işlerdi. Bugün de bunları fotoğrafla insanlara sunuyoruz. Tüm Kayserili vatandaşlarımızı fotoğraf sergimize bekliyoruz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından kurdela kesimi yapıldı. Milli Tarım temalı 9. Tarım ve Fotoğraf Sergisi, 7 Mart'a kadar Forum AVM'de, 8-11 Mart tarihleri arasında da Dünya Ticaret Merkezindeki 13. Tarım Fuarı'nda ziyaret edilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler