Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Üsküdar'da gerçekleştirilen 3'üncü Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne dünyanın dört bir yanından katılan alimler İslam coğrafyasına birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuna da destek verdi.

        Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ile Haşimî Yayınevi'nin düzenlediği, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 3'üncü Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri için dünyanın dört bir yanından gelen âlimler, akademisyenler ve yazarlar, Afrin'e destek açıklaması yapmak için Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen basın açıklamasında bir araya geldi. Üsküdar'da bir araya gelen çok sayıda alim ve akademisyenler, İslam Coğrafyası'na birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

        Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Ev sahipliğini yaptığımız 3'üncü Arapça Kitap ve Kültür Günleri vesilesiyle ülkemizde bulunan birbirinden kıymetli hocalarımızla, ilim adamlarımızla bu akşam birlikteyiz. Bu akşam burada Fas, Moğolistan, Pakistan, Etiyopya, Malezya, Filistin, Özbekistan, Hindistan, Endonezya, Suriye ve Dağıstan'dan alimlerimiz var. Bu toplantıda özellikle son yıllarda İslam dünyasına karşı yapılan saldırılar hakkında değerli misafirlerimiz bütün dünyaya duygu ve düşüncelerini basın açıklaması yaparak paylaşmış olacaklar" dedi.

        "Bizi asıl üzen konu Müslümanların sessizliğidir"

        "Başta Türkiye olmak üzere Müslümanlara karşı bir saldırı, bir katliam, bir savaş hali söz konusu" diyen Başkan Türkmen, "Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde ne yazık ki Müslümanlarında parçalara bölünmüş olması, kendi aralarında bir birlikteliğin olmaması bizi üzen bir durumdur. Bugün burada bu noktaya işaret etmek ve inşallah burada yapılacak açıklamalarda İslam dünyasının bir araya gelmesine vesile olmayı temenni ediyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim, hepimizin yakından tanıdığı merhum Bilge Kral yani Aliya İzzetbegoviç'in çok güzel bir sözü var, diyor ki, 'savaş zamanlarında bizi üzen düşmanın saldırıları değil, dostumuzun sessizliğidir' ifadesini kullanıyor. Bizi asıl üzen konu Müslümanların sessizliğidir. Gerekli tepkiyi, gerekli kınamayı, açıklamayı, desteği bir Müslümana bir yerde zarar geldiğinde göstermemesidir. İnşallah bu basın duyurusuyla birlikte Müslümanların bir araya gelmesine vesile olacak bir adım atılacağına dair inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

        "Sizler bu zaferi inşallah gerçekleştireceksiniz"

        3'üncü Arapça Kitap ve Kültür Günleri'ne katılan Dr. Munir El-Tamanter, "Bugün Türkiye'nin eski tarihinde olduğu eski dönemi yakalamak için onları davet ediyoruz. Tekrar bu Ümmet-i İslamiyye'ye sahip çıkmaları için kendilerinden böyle bir istekte bulunuyoruz. Ve sizler bu yeteneğe sahipsiniz çünkü siz o yüce sultanların, yüce insanların çocuklarısınız. Sizler bu başarıyı, bu zaferi inşallah gerçekleştireceksiniz. O şeref meydanında 15 Temmuz gecesinde şehit olan ve vatanları uğruna canlarını feda eden rahmetli merhum şehitlerimizi anıyorum. Türkiye'nin dış güvenliğini uğruna müdafaa eden şu anda kahraman askerlere de Allah'tan onları da muzaffer eylemelerini diliyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler