Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Doğanhisar'da yatırımları inceleyerek, yerel buluşmalar programında ilçe halkı ile buluştu.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yerel buluşmalar, yatırım incelemeleri ve çeşitli programlar için Doğanhisar ilçesini ziyaret etti. Başkan Akyürek'in, Doğanhisar'daki ilk programı teşkilat mensupları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve ilçe sakinlerinin katıldığı yerel buluşmalar oldu.

        "Coğrafyamız topyekün ayağa kalkmış durumda "

        Doğanhisar Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Konya Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle andıklarını dile getirerek Türkiye'nin kendi ürettiği silahlarıyla operasyon yapmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Akyürek, "Kendi atak helikopterimizle operasyon yapıyoruz. Kendi toplarımızla kaç kilometre öteden operasyonlara katılıyoruz. Güdümlü füzeler, silahlar. Eğer Amerika'nın silahları ile biz yine devam etseydik şu anda ne Afrin, ne El Bab ne Cerablus ne de herhangi bir harekata asla kalkışamazdık. Düşmanlarımız şu anda bir çaresizlik içinde. Türkiye artık kendi gücünü göstermeye başladı. Bu aynı zamanda coğrafyamızda barışı, birlik ve bütünlüğü sağlayacak. Coğrafyamız topyekün ayağa kalkma sürecine girmiş durumda" diye konuştu.

        "Bugüne kadar Doğanhisar'a 51 milyon liralık yatırım yaptık"

        Göreve geldikleri günden bu yana ilçeye kazandırdıkları yatırım ve devam eden projeler hakkında da bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Sulama projelerine KOP desteğiyle şu ana kadar 19 milyon lira harcadık. Devam eden projelerin maliyeti de 1.2 milyon lira. İhalesi yapılan 'İlyaslar Damla Sulama Projesi' de sözleşme aşamasında. Onun maliyeti de 1.7 milyon lira. Şu ana kadar Doğanhisar ilçemize Büyükşehir'den 51 milyon liralık yatırım yapmışız. Hayırlı mübarek olsun" diye konuştu.

        "Gelecek dönem daha güçlü bir Konya ortaya çıkacak"

        Başkan Tahir Akyürek, üst üste 5 seçim ve 15 Temmuz gibi önemli bir süreci yaşamalarına rağmen önemli çalışmalara imza attıklarını kaydederek, "Gelecek dönem daha güçlü bir Konya ortaya çıkacak. AK Parti belediyeciliği döneminde bu 14 yılda hakikaten çok güzel bir Konya öyküsü yazdık hep birlikte. Ama artık 2019 ile birlikte yeni bir atılım dönemi başlaması gerekiyor. Şehrimiz ciddi bir mesafe aldı. Bir sonraki aşamaya geçecek bir altyapı oluştu. Sadece altyapıya, bu 14 senede 1 milyar lira para harcadık. Gelecek dönem bu para harcanmayacak ve başka yerlere aktarılmış olacak. Konya'da gelecek dönemde kanalizasyonu olmayan köy de kalmayacak. Böylece Türkiye'nin 19'da biri olan Konyamız müthiş bir şehir kalkınma başarısını merkezde olduğu gibi topyekün bütün yerleşim alanlarında göstermiş olacak" diye konuştu.

        "Yapılan yatırımlar kalkınmanın göstergesidir "

        Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, Doğanhisar'a yaptıkları yatırım ve desteklerinden dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. AK Parti Konya İl Başkanvekili Hasan Çiftçi, "Her köye kanalizasyon yapma aşamasına gelmişiz. Bunun yanında yollarımız, kaliteli içme sularımız, şehir konaklarımız var. Bunların hepsi kalkınmanın ve şehirleşmenin bir göstergesidir" dedi.

        Programın sonunda AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanı Ali Öztoklu, Başkan Tahir Akyürek'e günün anısına hediye takdim etti.

        Prestij Cadde incelendi

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Doğanhisar programı kapsamında ilçeye kazandırılan prestij cadde yatırımını da yerinde inceledi. 5 milyon 750 bin liraya mal olan caddenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, ilçe belediyesine tahsis edilen otobüsün de teslimini gerçekleştirdi.

        Başkan Akyürek Doğanhisar KOMEK'i ziyaret etti

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Doğanhisar ilçe programında ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Doğanhisar Kurs Merkezi'ni de ziyaret ederek burada eğitim gören kursiyerler ile bir süre sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler