Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’da, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) tehdit altındaki türler listesinde yer alan su samurları görüntülendi.
        Dicle Nehri kıyısında ortaya çıkan su samurları, bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Özellikle tarihi On Gözlü Köprü çevresinde görülen su samurları, kısa süre kıyıda dolaştıktan sonra yeniden suya girerek gözden kayboldu. Uzmanlar, su samurlarının temiz su kaynaklarında yaşayabildiğine dikkat çekerek, bu görüntülerin Dicle Nehri ekosistemi açısından önemli bir gösterge olduğunu ifade etti.
        Bölge sakinleri ise su samurlarını görmenin heyecan verici olduğunu belirterek, Dicle Nehri çevresindeki doğal yaşamın korunması gerektiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler