Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı Terör Örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, FETÖ'nün özel eğitim kurumlarında yönetici, öğretmen ve farklı birimlerde çalışan 15'i tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

        Sanık Mahmut Anlağan, savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini, bildiklerini anlatacağını söyledi.

        2011 yılında Adana'ya geldiğini ve 2015 yılına kadar bu yapının dershanesinde çalıştığını anlatan Anlağan, savunmasında şunları aktardı:

        ''Tarih bölümünden mezun olan birisi olarak işsiz kalmıştım ve farklı yerlere iş başvurusunda bulunmuştum. 2015 yılında Işık Dershanesi kapanana kadar burada çalıştım. Nevşehir Kozaklı'da bulunan otelde kaldım. Fakat burada örgütsel bir amaç için değil, dershanenin eğitim işleri için bulundum. Maaşlarımız Bank Asya'ya yatırıldığı için bu bankadan hesap açtırdım. Ben ByLock programını fazla kullanmadım. Bu programı bana Selim K. isimli şahıs yükledi. ByLock programı için bana şifre verilmedi. Kullanıcı adını zaten programın kendisi veriyor. Öğretmenler toplantısıyla alakalı mesajlar bu program üzerinden geldi. Ben terör örgütü üyesi değilim. Bu yapının kurumlarında çalıştığım için çok pişmanım. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.''

        Tutuksuz sanık Esra Kılıç ise savunmasında kendisine ByLock programını eşinin yüklediğini ifade etti.

        2013 yılında Adana'ya geldiklerini ve yoğun şekilde çalıştıklarını söyleyen Kılıç, kızının Burç Okullarında okuduğunu, okul taksitlerinin ödenmesi için kendisinin de Burç Okullarında ön büro elemanı olarak çalıştığını anlattı.

        FETÖ/PDY terör örgtü üyesi olmadığını savunan Kılıç, şöyle konuştu:

        ''Burç okulları, maaşlarımızı Bank Asya üzerinden yatırıyordu. Ben de haliyle o bankadan hesap açtırmak durumunda kaldım. Benim cep telefonuma ByLock uygulamasını eşim yükledi. Eşime bu programı ne amaçla yüklediğini sorduğumda 'Fazla kurcalama sorun olmaz' dedi. Eşim sık sık telefonu benden alırdı. Terör örgütüne üye olmadım. Darbeyi lanetliyorum. Beraatimi istiyorum.''

        Tutuksuz sanık Serkan Alanbay ise FETÖ/PDY yapılanmasının eğitim kurumlarında 5 yıl fizik öğretmeni olarak çalıştığını ve 2 telefon hattında da ByLock tespitinin yapıldığını dile getirdi.

        Belirli bir süre ByLock uygulamasını kullandığını aktaran sanık Alanbay ''Ben ByLock programını belirli bir dönem kullandım. Işık Dershanelerinde resmiyette öğretmen olarak görünen Mecit Ü. bu programı benim iki telefon hattıma 17-25 Aralık öncesi yükledi. FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları üzerine Bank Asya'yı kurtarmak adına para yatırmadım. Terör örgütü üyesi değilim, beraatimi talep ediyorum.''

        Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da tahliye ve beraatlerini talep etti.

        Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı yönünde mütaala verdi.

        Mahkeme heyeti de tutuklu sanık Mahmut Anlağan'ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma ihtimalini nazara alarak adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler