Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Küçüköner, polis memuru tarafından silahla vuruldu. Ağır yaralanan Küçüköner, ilçede özel bir hastanede yapılan müdahalenin ardından hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, savcının sağlık durumunun stabil olduğunu, tomografisinin çekildiğini ifade etti.

        Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, Korkuteli ilçesinde görevli polis memuru Turgut A'nın, adliyede katip olarak çalışan eşinin izin talebiyle ilgili olarak tartıştığı Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner'e makamında beylik tabancasıyla ateş ettiği belirtildi.

        Açıklamada, söz konusu polis memurunun gözaltına alındığı, adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

        Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, odaklandıkları asıl konunun savcının sağlık durumu olduğunu söyledi.

        Polis memuru Turgut A'nın adliyede katibe olarak çalışan eşi Şerife A'nın Küçüköner ile tartıştığını anlatan Tanrıkulu, bunun üzerine Turgut A'nın adliyeye gelerek, savcıya 4-5 el ateş ettiğini kaydetti. Tanrıkulu, "Savcıyı sevk ettiğimiz zaman bilinci açıktı." diye konuştu.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaralanan savcı Küçüköner'in hemen tedavi altına alındığını bildirdi. Solmaz, "Olay izin alma meselesinden kaynaklanıyor. Polis memuru izin almış, eşine de izin istemiş. Ardından tartışma yaşanmış." ifadelerini kullandı.

        - "Ameliyatla kanamayı durdurduk"

        Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, hastaneye gelerek savcı Küçüköner'in durumu hakkında bilgi aldı.

        Ameliyatı gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Erdoğan, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

        Hastanın hem sağ hem de sol akciğerinde yarası bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Sağ akciğerdeki ameliyat gerektiren kanamalı bir yaralanmaydı. Ameliyatla kanamayı durdurduk. Kaç kurşunun isabet ettiği konusunda net bir şey söyleyemiyoruz. Adli bir olay. Ancak tansiyonunu düşüren kanamaları durdurduk. 3-4 saat sonra kendisine gelmesini bekliyoruz. Solunum cihazından ayrılıp hastayla konuşunca net bir şey söyleyebiliriz. Hayati tehlike azaldı ama geçmedi. Kanamayı kontrol altına aldık, iyileşmesini bekliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler