Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engellerin sanatla aşılması amacıyla bu yıl ilki düzenlenen "Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali"nin açılışı yapıldı.

        Festival için dünyanın dört bir yanından ve değişik kentlerden gelen engelliler, Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde toplandı.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, protokol üyeleri ve engelli vatandaşlar, kortej eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüyerek, birlikte anıta çelenk sundu.

        Başkan Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, bugünün Mersin açısından çok özel ve güzel bir gün olduğunu, Mersin'in nasıl farklı bir kent olduğunu tüm dünyanın göreceğini söyledi.

        Dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Kocamaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin'i engelsiz bir kent yapma iddiasıyla yola çıktık. Engelli kardeşlerimizin diğer vatandaşlarımızdan hiçbir farkı olmadığını, toplumun eşit vatandaşları olduğunu vurgulayarak bugünlere geldik. Bir taraftan kentte engelli kardeşlerimize uygun çalışmalar yürütürken diğer taraftan sosyal projeleri hayata geçirdik. Çeşitli etkinliklerle, sportif ve kültürel faaliyetlerle bu kardeşlerimizi toplumun öz ve öz eşit vatandaşı olarak gördük." dedi.

        Kocamaz, Otistik Çocuklar Merkezi ile kentte bir ilki hayata geçirdiklerini, Engelliler Meslek Edindirme Merkezi'nin de çok yakın bir tarihte hizmete gireceğini vurguladı.

        Yurt içi ve dışından birçok santançı, yazar ve ressamın festival için Mersin'e geldiğini aktaran Kocamaz, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

        15 Ekim Pazar gününe kadar sürecek olan festival kapsamında Türkiye dahil 17 ülkeden kente gelen engelli sanatçılar konserler verecek, sempozyumlar düzenlenecek ve resim sergileri açacak.

        Kent merkezinin yanı sıra Erdemli, Tarsus ve Anamur ilçelerinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler