Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da, Karadeniz'in doğal güzelliklerinin yer aldığı "Atlas Dergisi Arşivinden Karadeniz" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

        Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen sergide, yeşil ile mavinin buluştuğu eşsiz güzellikleri yansıtan 64 fotoğraf bulunuyor.

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nin, Ordu ve Karadeniz'in en önemli sanat galerilerinden biri olduğunu söyledi.

        Konferans, panel, sempozyum, konser, tiyatro ve sergi gibi etkinliklerle bu yıl da dopdolu bir sezon geçireceklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Bilindiği üzere büyükşehir olmamızın ardından hayata geçirdiğimiz sanat galerimizde her ay bir sergi açıyoruz. Sanatsal faaliyetlerin kentimizin prestijini daha yüksek seviyelere taşıyacağı bilinciyle yerelde ve ulusalda insanımıza kültürel ve sanatsal anlamda yatırım yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda bölgemiz ve ülkemizin sayılı sanat galerisini ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız."

        Yılmaz, 2016 ve 2017'de farklı temalarda açılan 16 sergiyi, toplam 231 bin 450 sanatseverin ziyaret ettiğini dile getirdi.

        Fotoğraf sergisinin 9 Kasım'a kadar ziyarete açık olacağını aktaran Yılmaz, "Sergimizde Türkiye'nin önde gelen coğrafya ve keşif dergilerinden olan Atlas dergisinin arşivinden seçilen, Karadeniz bölgemizin eşsiz güzelliklerinin ölümsüzleştirildiği 64 adet fotoğraf yer alıyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler