Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da tedavileri yapılan caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağaları denize bırakıldı.

        Samandağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, biri olta yutarak ve diğer ikisi kafa travması nedeniyle yaralanan kaplumbağalar, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Hatay Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım ve Tedavi Merkezinde (DEKİYM) 3 ay süren tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuştu. Samadağ sahilinde düzenlenen törende deniz kaplumbağaları suyla buluştu.

        MKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve DEKİYM Müdürü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, törende yaptığı konuşmada, yıl içerisinde merkezlerine 3'ü chelonia mydas 11'i caretta caretta yaralı deniz kaplumbağasının geldiğini ve gerekli tedavilerinin yapıldığını belirtti.

        Merkezde tedavilerini yaptıkları ve sağlığına kavuşan üç deniz kaplumbağasının doğaya bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Altuğ, şunları kaydetti:

        "Bu hayvanlara teşhis ve tedavi için gerekli olan tüm uygulamaları, radyografik muayeneleri, kan tetkiklerinin hepsini, gerekli ilaç ve tedavi uygulamalarını yaptık. Oltadan hasar görmüş olan carettada önce endoskopik muayene ile oltanın yerini tespit ettik, daha sonra operatik müdahaleyle oltayı yerinden çıkarttık ve şu anda iyileşmiş bir şekilde onu doğal ortamına bıraktık."

        Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şube Müdürü Cüneyd Çağlar da Hatay sahillerinde yaralı olarak bulunan ve kendilerine haber verilen deniz kaplumbağalarını ekiplerce DEKİYM'e getirdiklerini ve tedavilerinin yapıldığını kaydetti.

        Çağlar, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağalarının korunması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler