Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmen, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çaptırıldı.

        8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali Tülek ile avukatı katıldı.

        Kimlik tespitinin ardından söz alan Tülek, örgütle iltisakı nedeniyle kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan bir dershanede görev yaptığını, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığında matematik öğretmeni olarak çalıştığını ve örgütle bağının olmadığını öne sürdü.

        Mahkeme Başkanı Melik Durmaz'ın, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandığı yönündeki raporun sorması üzerine, programı kendisinin indirmediğini, belki oğlunun telefonla oynarken indirmiş olabileceğini iddia etti.

        Mahkeme savcısı ise mütalaasında sanığın FETÖ/PDY iltisakıyla KHK ile kapatılan dershanede görev yaptığını, üye olduğu sendikanın KHK ile kapatılmasına kadar geçen sürede üyeliğinin devam ettiğini belirterek, sanığın atılı suçtan cezalandırılmasını, delillerin toplanmış olması ve engelli çocuğunun sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı nazara alınarak önce 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine hükmetti, ardından tutukluluk süresini dikkate alarak tahliye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler