Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Türk Telekomun, "Şimdi Senin Zamanın" sloganıyla 38 ilde kadınlara yönelik başlattığı Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında, Mersinli kadınlara temel internet kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.

        Türk Telekomun teknoloji sınıfı olarak tasarladığı Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı'nın, Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamındaki durağı Mersin oldu.

        Atatürk Parkında konumlanan tır, alana kurulan standlarla birlikte eğitimin ilk gününde Mersinli kadın misafirlerine kapılarını açtı.

        Türk Telekom Akademi Eğitmenleri tarafından verilen eğitim öncesi 25 kişilik gruplar oluşturuldu. Grupların arasında kadınların yanı sıra erkek katılımcıların da olduğu da görüldü.

        Eğitimler katılımcıların temel internet kullanımıyla başlarken, kursiyerler sosyal medya ve e-devlet platformlarının kullanımı hakkında bilgi edindi.

        Hayatlarını kolaylaştıracak internet kullanımı için pratik uygulama yapan katılımcılara, Skype ve Google Maps gibi keşif ve iletişim uygulamalarının kullanımı öğretildi.

        Programların ardından katılıcımalara sertifikaları verildi, Türk Telekom çalışanları tarafından hediye dağıtıldı.

        Kadınlara yönelik teknoloji eğitimlerinden 3 ay içinde 4 bin kadının faydalanması hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler