Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Genç Osman Yaraşlı, Türkiye’deki işletmelerin finansal raporlarını geliştireceklerini belirterek, "Bu, Türkiye’nin ekonomisi açısından çok önemli. Çünkü gerçeğe uygun bilgi üretmeyen bir finansal raporlama yapan işletmeye hiç kimse yatırım yapmaz." dedi.

        Yaraşlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Mekezi'nde, AA muhabirine, temmuzda çıkarılan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı'nı (BOBİ FRS) tanıtımı yaptıklarını söyledi.

        Hedef kitlelerinin serbest muhasebeci, mali müşavirler, yeminli mali müşavirler, bağımsız denetçiler, işletmelerin bünyesinde çalışan muhasebeciler ve muhasebe konusunda ders veren akademisyenler olduğunu aktaran Yaraşlı, büyük ve orta boy işletmeler için finansal raporlama standardının bağımsız denetime tabi tutulduğunu, bunun Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) uygulamayan yaklaşık 7 bin civarında işletme tarafından 2018 itibarıyla uygulanmaya başlanacağını dile getirdi.

        Yaraşlı, bu 7 bin işletmenin Türkiye ekonomisindeki payının oldukça yüksek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Önümüzdeki yıldan itibaren bağımsız denetçiler artık işletmeleri denetlerken işletmelerin muhasebelerinin Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardına uygun olup olmadığını raporlarında belirtecekler. Türkiye'deki işletmelerin finansal raporlarını geliştirmiş olacağız. Bu, Türkiye'nin ekonomisi açısından çok önemli. Çünkü gerçeğe uygun bilgi üretmeyen bir finansal raporlama yapan işletmeye hiç kimse yatırım yapmaz. Bu özellikle küçük tasarrufların ekonomiye kazandırılması, uluslararası tasarrufların Türkiye’de yatırıma yönlendirilmesi açısından önemli bir olay.

        Standardı tanıtmak için Türkiye çapında 24 ilde 25 toplantı gerçekleştireceklerini anlatan Yaraşlı, Muğla'da tanıtım toplantılarının 18'incisini yaptıklarını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler