Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'da lise öğrencileri, görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları anlamak için göz bandı takıp beyaz bastonla yürüdü.

        Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesince düzenlenen organizasyon kapsamında öğrenciler, Adnan Menderes Bulvarı'nda toplandı.

        Gözlerine bant takıp ellerine beyaz baston alan katılımcılar, "Beyaz baston özgürlüktür" sloganı atarak Atatürk Kent Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe, vatandaşlar da destek verdi.

        Derneğin Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, farkındalık oluşturmak adına lise öğrencileriyle etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "En büyük engel empati yapamamak ve paylaşamamaktır. Sürücülerin yolda bizleri gördüğünde daha duyarlı olmalarını istiyoruz." dedi.

        Yürüyüşe katılan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, herkesten engelliler konusunda duyarlılık beklediklerini ifade ederek, "Beyaz baston gördükleri zaman dursunlar, dikkat etsinler. Birazcık sevgi ve saygıyla toplumda hiçbir engel kalmaz. Birlikte daha güzel bir hayat kurabiliriz." diye konuştu.

        Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Nur Sinem Uluışık ise her sağlıklı insanın engelli adayı olduğunu, görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları kısa sürede de olsa anladıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler