Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde devam ediyor.

        Kuşadası Körfezi'nde 5 ayrı dalış noktasında gerçekleştirilen şampiyonada 35 yarışmacı, fotoğraf kategorisinde balık, makro, konulu makro, geniş açı ve modelli geniş açı disiplinlerinde ve videoda yarışıyor.

        TSSF Başkanı Şahin Özen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Meksika'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na katılacak milli takımın da organizasyonda mücadele ettiğini söyledi.

        Sualtı görüntülemede dünya ve Avrupa derecelerine sahip olduklarına dikkati çeken Özen, şöyle konuştu:

        "Sualtı hokeyinde 23 Yaş Altı Milli Takımımız dünya, Ümit Milli Takımımız Avrupa şampiyonu oldu. 200 metre dalışta bir erkek, bir kadın sporcumuz dünya gençler şampiyonu oldu. Üç de gümüş madalya aldık. Serbest dalışta yine altın madalyalarımız ve Avrupa şampiyonasında dördüncülüklerimiz var. İnanıyoruz ki sualtı görüntülemede de bu madalyalara yenilerini ekleyerek, ülkemizi sevindirip onurlandıracağız."

        Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da sualtı turizminin gelişmesi açısından bu tür organizasyonların önemli olduğuna dikkati çekti.

        Dereceye giren yarışmacılara, yarın düzenlenecek törende ödülleri takdim edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler