Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, Kayseri'de kamu görevlisine iftara suçundan yargılanmasına devam edildi.

        İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın şikayeti üzerine Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında "kamu görevlisine iftira" suçlamasıyla açılan davanın Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, Kulular ile sanık Demirtaş'ın avukatları katıldı.

        Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş ile kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ duruşmaya katılmadı. Basına kapalı gerçekleştirilen duruşmada, Demirtaş'ın avukatının, müvekkilinin Kayseri'ye gelip ifade vermek isteğini söylediği öğrenildi.

        Mahkeme heyeti, sanıklar Demirtaş ve Yüksekdağ'ın celse arasında dinlenmesine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 10 Nisan 2018'e ertelendi.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, 10 Mayıs 2015'te HDP'nin Kocasinan ilçesi Yenidoğan seçim bürosuna yapılan saldırının ardından Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular hakkında olaylara kayıtsız kaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlanmasının ardından Kulular'ın şikayeti üzerine Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında "kamu görevlisine iftira" suçundan dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler