Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİFAKILI BELEDİYE BAŞKANI KARADAVUT:

        - "İLÇEMİZİ MODERN BİR İLÇE HALİNE GETİRECEĞİZ"

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Yenifakılı İlçe Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, yaptıkları yatırım ve hizmetlerle Yenifakılı'yı modern bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

        2015 Yılının Yenifakılı için yatırım yılı olduğunu 2016'nın ise kalkınma yılı olacağını belirten Belediye Başkanı Karadavut, "Göreve geldiğimizde ilçemizin en önemli sorunu olan su sorunu çözmek oldu. İlçemizi içme suyu daha önce arsenikli idi. İlçemize 30 kilometre mesafe 70 litre/sn su bulduk ve bunun 20 litresini 3 milyon liraya ilçemize getirdik. İlçemizin 30 yıllık su sorununu çözmüş olduk" dedi.

        İlçesinin diğer sorunun ise yol olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Karadavut, "Geçtiğimiz yıl 10 kilometre ve 30 bin metrekare kilitparke yol yaptık. Bu yıl ise ilçe merkezimizden geçen ve Karayollarına ait yolumuz, yine Karayolları tarafından 120 bin metrekare kilitparke döşenmektedir. İnşallah bu yıl içerisinde yol sorunumuzu da tamamen çözeceğiz" diye konuştu. İlçenin gelişmesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Yalçın, "TOKİ konutları ile ilçemizi yeni konutlar inşa edip hem konut kalitesi yükselirken, hem de şehircilik açısında yeni mahalleler oluşturuyoruz. Daha önce TOKİ tarafından ilçemize 96 konut yapılmıştı, ikinci etap TOKİ 161 konutun anahtarını teslim ettik ve vatandaşlarımız taşınmaya başladı. Üçüncü etapta ise 100 konut daha yapılacak. Böylece ilçemizdeki 70-80 yıllık binalar yerini yeni modern konutlar alacak" şeklinde konuştu. Yaptıkları girişimler sonucunda devlet yatırımlarının da ilçeye akmaya başladığını vurgulayan Karadavut, "İlçe emniyet hizmet binası ve 12 lojmanının temeli atıldı. İmam Hatip Lisesi tamamlandı ve bu eğitim öğretim yılında hizmete açılıyor. Yol ve köprü çalışmaları sürüyor. Yine ilçemiz için çok önemli olan meslek yüksek okulu inşaatı hızlı bir şekilde sürmektedir. Meslek yüksek okulu tamamlandığında, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yine hayırsever iş adamımız tarafından kapalı Pazar yerimiz yapılıyor. İlçe halkı için önemli olan arazi toplulaştırma çalışması başladı. Elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınma çalışmaları başladı. Yaptığımız bu çalışmalarla inşallah ilçemizi modern bir ilçe haline getireceği" dedi.

        Yozgat ve Yenifakılı'yı birbirine bağlayan bir karayolunun yapılmasını istediklerini vurgulayan Karadavut, "Bu yol hem il merkezi ile ilçeyi birbirine bağlayacak, hem Yozgat merkezin hem de Yenifakılı'nın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Yenifakılı'dan Yozgat'a gelmek isteyen bir vatandaş Boğazlıyan'dan dolayı 110 kilometre ile Yozgat'a gelebiliyor. Yeni bir yol yapıldığında ise bu mesafe 80 kilometreye kadar düşecektir" ifadesini kullandı.

        (ÖE-TB-Y

        05.08.2015 14:18:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler