Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSKİ'DEN 3 MAHALLEYE DAHA KESİNTİSİZ SU HİZMETİ

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sağlıklı ve kesintisiz su sıkıntısı yaşayan Cihanbeyli, Karapınar ve Meram ilçelerine bağlı 3 mahallede içme ve kullanma su temini çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

        Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme ve kullanma su temini çalışmaları kapsamında su azlığı ve sağlıksız su problemi yaşayan yerleşim yerlerinin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını karşılıyor. Çalışmalar kapsamında Cihanbeyli, Karapınar ve Meram ilçelerine bağlı 3 mahallede içme ve kullanma su temini çalışmaları tamamlandı.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cihanbeyli ilçesi Günyüzü Mahallesi'nin içme suyu ihtiyacını 6360 Sayılı Yasa'dan önce açılmış olan sondaj kuyusundan karşıladığını, fakat içme suyundaki nitrat parametresinin yüksek olması nedeniyle suların kimyasal olarak içilmez durumda olduğunu belirterek, "İçme suyu kimyasal olarak içilemez olan Cihanbeyli ilçesi Günyüzü Mahallemize yeterli ve sürekli içme suyu temini için 160 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan temin edilen 4,5 litre/saniye debili su mevcut gömme depoya terfi edilecek, depodan da mevcut şebeke ile dağıtımı yapılacaktır" dedi.

        İçme suyunu köy içindeki kaynaktan sağlayan Meram ilçesi Yatağan Mahallesi'nde ise kaynağın azalması nedeniyle içme ve kullanma suyunun yetersiz olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Mahallemizin içme ve kullanma su ihtiyacını karşılamak için KOSKİ Genel Müdürlüğümüz 104 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açmıştır. Temin edilen 18 litre/saniye debili su şebekeye aktarılacaktır" diye konuştu.

        Karapınar ilçesine bağlı Akören Mahallesi'nde de su temin çalışmalarının yapıldığına işaret eden Başkan Akyürek, "İçme suyunu 60 metre derinliğindeki sondaj kuyusundan karşılayan Akören Mahallemizde, bu kaynağın bitmesi nedeniyle mahallenin içme ve kullanma su sorunu vardı. Mahallemize yeterli ve sürekli içme suyu temini için 152 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan temin edilen 12 litre/saniye debili su, mevcut olan biriktirme deposuna aktarılacak, oradan mevcut şebekesi ile dağıtımı yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

        (AH-Y)

        11.12.2015 14:39:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler