Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDEM ELEKTRİK VATANDAŞIN ÖFKESİNİ CİCİ ÇEKİLİŞLE DİNDİRMEYE ÇALIŞTI

        İBRAHİM KILINÇ

        AYDIN (İHA) - Aydın ve çevresinde elektrik dağıtım ihalesini alan ve bir faturada 10'un üzerinde ilave bedel ile vatandaşın tepkisini çeken Aydem ve Gediz Elektrik firması vatandaşın öfkesini yaptığı cici çekilişlerle dindirmeye çalışıyor. Abonelik yaparken aldığı depozitoyu da kuşa çevirdikten sonra geri ödeyen Aydem ve Gediz elektrik firması şimdi de kazancına yeni kazanç eklemek için dijital olarak bilgi güncellemesi yapan abonelere yönelik çekiliş düzenledi.

        Elektrik dağıtımın özelleşmesinden sonra özellikle kaçak elektrik kullanımın en az olduğu illerin başında gelen, kanunlara saygılı vatandaşların yaşadığı Aydın ve çevresinde yaşayan vatandaşların ciddi tepkisini alan elektrik dağıtım firması Aydem ve Gediz bir yandan milyonarca abonenin tepkisini çekerken diğer yandan düzenlediği çekilişle 100 abonenin gönlünü almaya çalıştı.

        Elektrik tüketiminde faturalandırma yapabilmesi için okuması gerek sayacı okuduğu için bile vatandaştan para alan kurum, vatandaşın anlayamayacağı şekilde yazılmış, 'Per.Sat. Hiz. Bedeli, İlet.Sis.Kul. Bedeli, Dağ. Sis. Kul. Bedeli, Güç Aşımı, Enerji Fonu, TRT Payı, gibi birçok kalemde faturaya yansıttığı bedellerden dolayı ciddi tepki toplamaya başladı. Bazı vatandaşlar, borcuna sadık kanunlara saygılı abonelerin kayıp kaçak bedeli adı altında bu güne kadar soyulduğunu şimdi de yeni kalemlerle elektrik dağıtım firmalarınca vatandaşın soyulmaya devam ettiğini belirterek ilgililerin çekilişle göz boyamak yerine adaletli olmalarını tavsiye ettiler.

        Aydem ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş tarafından yapılan açıklamada ise bu yıl ikincisini düzenledikleri "Bilgi Güncelleme Kampanyası" çekilişinin yapıldığını, Denizli, Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa illerinden Aydem ve Gediz müşterilerinin katılım gösterdiği çekiliş sonucu talihlilerin belli olduğu açıklandı. Bir yandan sayaç okuma bedeli altında bile vatandaştan milyarlarca lira para alan firma, şimdi yaptığı çekilişle 10 HD LED televizyon, 5 adet Notebook, 15 adet telefon, 30 adet tablet ve 40 adet fotoğraf makinesi dağıtarak vatandaşın gönlünü almaya çalışacak.

        (İK)

        15.12.2015 09:01:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler