Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN DEMİRCAN: "ÜRETİCİ VE PERAKENDECİ GRUPLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sosyal market için üretici ve perakendeci gruplardan destek beklediklerini söyledi.

        Sosyal Market'e Gıda Bankacılığı organizasyonu kapsamında destek sağlayan Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu'yu ziyaret eden Beyoğlu Belediyesi ve Sosyal Market Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Misbah Demircan, özellikle üreticilerin Sosyal Market'e destek verdiklerini belirterek, "Necati Bey de bize ürettiği ürünleri gönderen destekçilerimizden bir tanesidir. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Üretici ve perakendeci gruplardan da destek beklemekteyiz" dedi.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sosyal Market'e Gıda Bankacılığı organizasyonu kapsamında 2014 yılından itibaren destek sağlayan Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu'yu ziyaret etti. Seyidoğlu Gıda'nın Hadımköy'de bulunan merkez binasında gerçekleşen ziyarete, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da katıldı. Seyidoğlu Gıda'nın ülkemizin ekonomik dinamiklerinden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Demircan, Sosyal Market'e yardımlarından dolay Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu'ya teşekkür etti.

        Başkan Demircan, Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu'nun gönlü açık birisi olduğunu belirterek, "Bugün itibariyle 5500 aile Sosyal Market'imizden, Sosyal Kart'larıyla kendi ihtiyaç durumuna göre alışveriş yapıyorlar. Aynı zamanda sosyal marketimize yapılan ürün bağışları 5035 sayılı yasa ve 251 nolu gelirler vergisi tebliği doğrultusunda gider gösterilerek yardımların devamlılığı sağlanmaktadır. Özellikle üreticilerimiz bize destek vermektedir. Necati Bey de bize ürettiği ürünleri gönderen destekçilerimizden bir tanesidir. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        "SOSYAL MARKET BİRÇOK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ"

        Ülkemizde iade sisteminin mevcut olduğunu söyleyen Başkan Demircan, "Saklama koşullarında muhafaza edilmiş ürünleri de bağış olarak kabul etmekteyiz. Sosyal Market'imizi 2014 yılında Dünya E-Devletler Zirvesi tarafından en güvenilir sosyal yardım modeli olarak ilan edildi ve ödüle layık görüldü. Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ise geçen hafta yapılan "İşletme 2023 zirvesi"nde sosyal marketi sorumlu şehirler' ödülüne layık gördü. Sosyal Market'imiz için özellikle üretici ve perakendeci gruplardan destek beklemekteyiz. Bu proje aynı zamanda ülkemiz ekonomisi içinde önemlidir" ifadelerini kullandı.

        "SOSYAL MARKET'İN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ŞEFFAFLIĞIDIR"

        Necati Göksu ise, Sosyal Market'in en önemli özelliğinin şeffaflığı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her ayın sonunda bağışta bulunduğumuz tüm ürünlerin kimlere ulaştığı ile ilgili bir teşekkür mektubu ile birlikte ayrıntılı liste gelmektedir. Sosyal Market Vakfı ayrıca bağışları Gıda Bankacılığı organizasyonu ile kabul etmekte ve yapılan yardımların maliyet bedeli üzerinden fatura ederek bize bağış makbuzu göndermektedir. Böylelikle bu ürünlerin maliyeti firma kazancından giderek atılabilmektedir. Bu da yardımların sürekliliği ve sürdürülebilirliği açısından önemli bir olgudur. Biz Sosyal Market'e perakendeden geri gelen ürünleri değil fabrikamızda ürettiğimiz ürünleri gönderiyoruz."

        (HÇ-ÖK-Y)

        17.12.2015 11:08:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler