Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOK: "İMAR SORUNUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ İLE BERABER ÇÖZECEĞİZ"

        SAMSUN (İHA) - Adalet Mahallesi'nde gerçekleştirilen Hz. Ömer Camii temel atma töreninde açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Büyükşehir Belediyemizle birlikte revizyon imar çalışması ile vatandaşlarımızın sorunlarını çözüp, yerinde dönüşümün önünü açacağız" dedi.

        İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde geçen yıllarda hazırlanan rapor ve karar ile yıkılan Adalet Camii yerine yapımına başlanan Hz. Ömer Camii'nin temel atma töreni gerçekleşti. Mahalle sakinlerinin soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösterdiği törene İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakır, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ve İlkadım İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Ak katıldı.

        "DESTEK YAĞIYOR"

        Adalet Mahallesine yapılan Hz. Ömer Camii'nin inşaatında her kesimden insanın destek olduğunu söyleyen İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, "Adalet Mahallemizde yapımına başlanan Hz. Ömer Camii bizleri son derece mutlu ediyor. Camimizin inşaatına her taraftan yardım geliyor. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz" diye konuştu.

        "OKUL VE CAMİLERE DESTEK SÜRECEK"

        Belediyelerin artık camilere yardımının yasal olduğunu söyleyen ve camilere desteklerini sürdürdüklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Her mahallemizde yeni bir cami temel atma töreniyle, restorasyon çalışmalarıyla açılışları ile buluşuyoruz. Camilerimiz yenileniyor. Adalet Mahallemizdeki bu camiimizin geçmiş dönemlerde alınan kararla beraber yıkımı gerçekleştirildi. Bu camimiz yıkıldığın mahalle cemaatimizin namaz kılmaları için 150 metrekare avlusuyla beraber geniş bir alanda prefabrik mescidi geçici olarak, camii inşaatı bitene kadar buraya yaptık. İlkadım Belediyesi olarak bölgemizdeki camilerimize katma değer veriyoruz. Bunlar bizim görevimiz. Bizler belediyeler olarak insanların her haliyle ilgilenen bir kurumuz. Dolayısıyla camilerimize okullarımıza elimizden geldiği kadar destek vermeye devam ediyoruz. Eskiden belediyeler camilere yardım yapamıyorduk. Artık belediyeler yasal olarak da camilere her türlü yardımı yapabiliyoruz. Yapımı devam eden Hz. Ömer Camimizin temelinden bu aşamasına kadar katma değer veren herkese dernek başkanlarına sayın müftümüze, hayır sahiplerine emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İlkadım Belediyesi olarak camimiz bitene kadar bizlere düşen desteği sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Bu güzel camimizin kalabalık cemaatlerinin olması temennisi ile Adalet Mahallemize İlkadım İlçemize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

        "HALKIMIZIN SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

        Adalet Mahallesi'nde bulunan binaların yaşlarının oldukça eski ve metruk olduğunu ve kısa süre sonra Adalet Mahallesi'nde imar değişikliğine gidileceğini belirten Başkan Tok, "Burada yeni modern bir camii yapılacak ama çevresine baktığımızda oldukça eski metruk binalarla karşı karşıyayız. Bu manada mahalle sakinlerimiz beklentileri var, buradaki imar durumuyla ilgili değişimler bekliyorlar. Biz Büyükşehir Belediyemiz ile bu tür çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen günlerde bir revizyon çalışması gerçekleştirilecek. Çalışmalar neticesinde burada ki vatandaşlarımızın da sorunları çözülerek yerinde dönüşümün önün açarak buradaki binalarında modern bir bina haline gelmesi noktasında çalışmalarımıza Büyükşehir Belediyemiz ile sürdürüyoruz. En fazla 3-4 ay içerisinde halkımızı bu noktada bilgilendireceğiz" şeklinde konuştu.

        "MUTLULUK DUYUYORUZ"

        İlkadım ilçesinde camilere ve eğitim kurumlarına verilen önemden dolayı mutluluğunu dile getiren İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise konuşmasında, "Bugün burada böylesi özel ve güzel bir camimizin temel atma törenini icra etmekten onur ve gurur duyuyorum. İlkadım ilçemizde eğitime ve camilere yapılan destekten dolayı mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun" görüşlerine yer verdi.

        Konuşmaların ardından İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakır, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat okunan Kur'an-ı Kerim eşliğine cami temeline beton döktü.

        (SAM-SLH-Y)

        30.12.2015 16:53:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler