Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ONNO TUNÇ ÖLÜMÜNÜN 20. YILINDA BAKIRKÖY'DE ANILACAK

        İSTANBUL (İHA) - Ünlü besteci ve aranjör Onno Tunç (Ohannes Tunçboyacı), ölümünün 20. yılında Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenecek geceyle anılacak.

        14 Ocak 1996'da meydana gelen uçak kazası sonrası hayatını kaybeden ünlü besteci ve aranjör Onno Tunç, Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenecek geceyle anılacak. 14 Ocak 2016 Perşembe akşamı saat 20.00'da Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek gecede, Bülent Ortaçgil, Selami Şahin, Burhan Şeşen, Aysun-Ali Kocatepe, Attila Özdemiroğlu, Garo Mafyan, İzzet Öz, Selçuk Ural, Ani İpekkaya, Asu Maralman, Baha Boduroğlu, Bartev, Cemil Demirbakan, Erlin, Feriköy Surp Vastanants Korosu, Hayko Tataryan, Neşet Ruacan, Raffi Portakal, Sibil, Şelale Şehnaz Sam katılarak Onno Tunç bestelerini seslendirecekler ve Tunç ile anılarını anlatacaklar.

        20 Aralık 1948'de doğan Onno Tunç; 14 Ocak 1996'da Bursa'dan İstanbul'a 2 kişilik uçakla gelirken Yalova Selimiye köyü yakınlarında olumsuz hava şartları yüzünden uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

        Onno Tunç'un bestelerini ve aranjmanlarını başta bir dönem fırtınalı aşk yaşadığı Sezen Aksu'un yanı sıra , Nilüfer, Nükhet Duru, Bülent Ortaçgil, Zuhal Olcay, Ayşegül Aldinç, Levent Yüksel, Zerrin Özer, Emel, Göksel, Asya, Harun Kolçak ve daha pek çok ünlü sanatçı seslendirmişti.

        Onno Tunç'un besteleri arasında bulunan, "Sen Ağlama, Şinanay, Şov Yapma, Hadi Bakalım, Gir Kanıma, Geri Dön, Değer mi, Git, Bir Zamanlar Deli Gönlüm ve Seni İstiyorum" gibi günümüzde de dillere pelesenk olan yüzlerce eseri bulunuyor.

        Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "48 yaşında elim bir uçak kazası sonucu vefat eden ünlü bestecimiz Onno Tunç'un aramızdan ayrılmasının üzerinden 20 yıl geçmesine karşın şarkıları genç kuşak da dahil olmak üzere dillerden düşmüyor. Kendisi; kendinden sonra gelen genç müzisyenleri de derinden etkilemiştir. Onno Tunç'un bestesi şarkıların onlarcasını hepimiz hala ezbere söyleyebiliriz. Türk Müzik tarihine adını altın harflerle kazımış Onno Tunç'un anma gecesine bütün İstanbulluları davet ediyorum."

        (EY-SO-Y)

        13.01.2016 10:59:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler