Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKDK'DAN IPARD 2 LANSMAN TÖRENİ

        OLGUN YILDIZ

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Valisi Ahmet Deniz, "IPARD-I Programı kapsamında TKDK, Ardahan'a toplam yatırım tutarı 55 milyon TL olan 86 proje kazandırdı'' dedi.

        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, IRPAT-2 programının tanıtımı için tören düzenlendi. ARÜ İBF Konferans salonunda ki törene Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kurum yetkilileri, yatırımcılar ve vatandaşlar katıldı.

        Tören de konuşan Vali Deniz, ''TKDK henüz yeni bir kurum olmasına rağmen ilimizde 86 projeyi desteklemiş ve bu projelere 55 milyon lira destek sağlamış. Uygulanan projelerin hepsi başarılı ve güzel projeler. Türkiye, son yıllarda tarım alanında çok güzel yerlere gelmeye başladı. 2014 katma değer rakamlarına baktığımız zaman Avrupa'da birinci, dünya da ise altıncı ülkeyiz. Ama diyoruz ki biz bununla yetinmemeliyiz. Çünkü bizim potansiyelimiz var. Ardahan'da, hayvancılığın yanında kırsal turizm de önem taşımaktadır. Kırsal turizm potansiyelini canlandırabilmek için kaliteli yatak ihtiyacı doğmaktadır. Kaliteli yatak sayını arttırabilirsek, o zaman daha rahat bir şekilde turistleri buraya çekeceğiz. Biz gerekirse gidip yatırımcıyı kendimiz bulalım, ikna edelim. Vatandaşlarımıza çalışmalarımızı iyi anlatabilirsek, hibeler konusunda iyi bilgilendirme yapar isek, o kadar etkili yatırımları ortaya çıkar ve istihdam sağlamış oluruz'' dedi.

        Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, ''TKDK'nın tarım ve kırsal kalkınma anlamında yaptığı çalışmalar, hayvancılık ve tarım üzerine yoğunlaşan ilimiz için önem taşımaktadır. TKDK, yerel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilebileceği bir kurumdur'' diye konuştu.

        Tören de ayrıca, IPARD-2 Hibe Destekleme Programına, kaz yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, mantar üretimi, manda sütü ve manda eti üretiminin de dahil edildiği belirtildi.

        Konuşmaların ardından Vali Deniz, Belediye Başkanı Köksoy ve Rektör Korkmaz tarafından, TKDK hibe desteklemelerinden faydalanan yatırımcılara plaket verildi.

        (OY-AA-Y)

        15.01.2016 09:08:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler