Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN AKGÜN: "BÜYÜKÇEKMECE BÖLGESİNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ŞART"

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgede yapılan iki hastaneden birinin mutlaka "Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olarak hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akgün, bölgedeki 2 milyon kişinin de talebi olan bu öneriyi geçtiğimiz haftasonu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hem yazılı hem de sözlü olarak iletti.

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgede herhangi bir tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunmadığını belirterek, "Silivri'den Avcılar'a, Çatalca'dan Esenyurt'a kadar olan geniş bölge için tam teşekküllü bir hastaneye olan ihtiyaç çok büyüktür" diye konuştu.

        "BAKAN MÜEZZİNOĞLU DA OLUMLU BAKIYOR"

        Geçtiğimiz hafta sonu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya gelen Başkan Akgün, "Sayın Bakan da bölgemizde inşaatı süren 2 hastaneden birinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kullanılmasına sıcak bakıyor. Ancak, Mimarsinan'daki hastane inşaatının açılışı geciktiği için Beykent'teki hastane normal devlet hastanesi gibi açılacak, Mimarsinan inşaatı bitince de Beykent'teki Büyükçekmece - Beylikdüzü hastanesi tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne döndürülmesi düşünülecek. Sayın bakanının da yaklaşımının bu yönde olduğunu gördüm" dedi.

        "SAHİLDEKİ HASTANE TAHLİYE EDİLMELİ"

        Büyükçekmece sahildeki devlet hastanesinin artık ömrünü doldurduğunu ve hastane binasının hastalar ve ziyaretçiler için gerçek tehlike arz ettiğini belirten Dr. Akgün, "Bina bir hastane binası olmaktan çıkmıştır. Derhal boşaltılmalıdır. Hem hastaların ve hasta yakınlarının hem de orada görev yapan sağlık personelinin talebi bu yöndedir" diye konuştu.

        (HÇ-ÖK-Y)

        03.03.2016 11:09:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler