Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKAYA'NIN RUHSATI KADINLARA EMANET

        ANKARA (İHA) - Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda örnek çalışmalar yürüten ve 8 Mart'ta "Yerel Eşitlik Eylem Planı"nı açıklamaya hazırlanan Çankaya Belediyesi'nin Ruhsat Denetim Heyeti kadınlardan oluşuyor.

        Kadın istihdamı konusunda örnek uygulamalara imza atan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projesinin ayağı olan "Mor Bayrak" sahibi ilk belediye olmanın haklı gururunu taşıyan Çankaya Belediyesi, kadına yönelik pozitif ayrımcılığı müdürlüklerinde de gösteriyor. Kadın çalışan sayısı bakımdan eşitliği sağlayan Çankaya Belediyesi'nde iş yeri açmak için başvuruda bulunan işletmelerin ruhsatları da kadınlara emanet. Müdüründen sorumlu başkan yardımcısına kadar kadın çalışanların ağırlıkta olduğu Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden 3'er kişilik 2 gruptan oluşan Ruhsat Denetim Heyeti'nin 6 çalışanının 4'ü, konusunda uzman kadınlardan oluşuyor. Ekipler, ilçe genelinde yer alan farklı iş kollarına ait 107 bin iş yerinde ilk ruhsat verildikten sonraki kontrollerin yanı sıra beyana göre verilen ruhsatların yerinde incelenmesi ile ruhsat iptali ile ilgili konularda incelemelerde bulunuyor. Gıda mühendisi Öznur Atlı, mimar Şeyda Turgut, memur Naşide Bingöl ve ziraat yüksek mühendisi Gönül Yıldırım'dan oluşan kadın denetim ekibi, her gün Çankaya sokaklarını arşınlıyor.

        Ruhsat Denetim Heyeti'nin denetimlerinde karşılarında kadın çalışanları gören iş yeri sahipleri ve esnaf da durumdan memnun. Kadınların nezaketinin denetimlere de yansıdığını ve denetim ekibinin kadınlardan oluşmasından memnun olduğunu ifade eden Dora Ayakkabı çalışanlarından Levent Haykır, kendilerine dükkanlarının ruhsatının çıktığını haber veren denetim ekibinin kadınlardan oluşmasını memnuniyetle karşıladıklarını, belediyenin çok güzel bir uygulamaya imza attığını söyledi.

        Ruhsat Denetim Heyeti'nin dışında müdürlük içerisinde de birçok kadın çalışan olduğunu dile getiren Ruhsat ve Denetim Müdürü Songül Emre, "Ekibimizin çalışmalarından oldukça iyi geri dönüşler alıyoruz. Esnaf karşısında kadın çalışan görünce mutlu oluyor, bu da bizi gururlandırıyor" diye konuştu.

        "KADINLARIN ÖN PLANA ÇIKARILMASINDA ÖNCÜ OLACAĞIZ"

        Kadın istihdamı konusunda önemli aşamalar kaydeden Çankaya Belediyesi'nin kadın başkan yardımcılarından Gülsün Bor Güner, aynı zamanda kadın çalışanın yoğunlukta olduğu Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Ruhsat Denetim Heyeti'ni kadınlardan oluşturan müdürlükten sorumlu olmaktan dolayı büyük gurur yaşadığını aktaran Güner, "Kadınların hor görüldüğü dünyamızda kadınları ön plana çıkaran çalışmaların öncüsü olacağız" dedi.

        (BC-CC-Y)

        03.03.2016 13:15:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler