Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP'TEN KOSOVA'YA EĞİTİM KÖPRÜSÜ

        - GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NİN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE, KOSOVA'DA GÖREV YAPAN TÜRK ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK OLARAK 200 ÖĞRETMENİN EĞİTİMİNE BAŞLANDI

        GAZİANTEP (İHA) - Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA), Prizren Ukhsin Hoti Üniversitesi, Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Kosova Türk Öğretmenler Derneği'nin Gaziantep Üniversitesi'nin koordinasyonunda gerçekleştirilen Kosova'da Görev Yapan Türk Öğretmenlere Mesleki Becerilerini Geliştirmelerine Yönelik Hizmet içi Eğitim Uygulaması kapsamında, 200 öğretmen eğitime alındı.

        Bu kapsamda teknoloji kullanımı, etkinlik temeli öğretim, etkili öğretim teknikleri konusunda eğitilecek olan öğretmenlerden başarılı olan 35'i ise, önümüzdeki Nisan Ayı'nda Gaziantep'te eğitimin 2. Aşamasından geçecek. Eğitimlerde Gaziantep Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Doç. Dr. Servet Demir, Doç. Dr. Hakan Akdağ, Yrd. Doç. Dr. Bülent Döş'ün yansıra, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yaşar Özbay Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Adnan Baki, Uludağ Üniversitesi'nden Prof, Dr. Adnan Salih Çepni, Adnan Menderes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Kerim Gündoğdu, Yeditepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hülya Güvenç ve Muğla Sıtkı Koçaslan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bilal Doğan görev alacak.

        Projenin Koordinatörlüklerini ise Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erdal Bay ve Doç. Dr. Servet demir, Kosova Türk Öğretmenleri Derneği Başkanı Orhan Volkan, Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi'nden Dr. Soner Yıldırım ve Serdan Kervan yürütecek. Proje yürütücülerinden Doç. Dr. Erdal Bay, "Hedefimiz İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, işte, fikirde birlik' amacının gerçekleşmesini sağlamak. Bunun ana yolu ise mutlak eğitimdir. 2000 yılından buyana Türkiye tarafından pek çok hizmet gerçekleştirildi. Ama bu eğitim çalışması şuana kadar yapılan en kapsamlı ve bilimsel etkinliktir" dedi.

        ARNAVUTÇA EĞİTİM VERİLİYOR

        Eğitim çalışmalarının başlaması nedeniyle Kosova'da düzenlenen törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Kosova'da Türkçe eğitim başta olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çabalarının süreceğini belirtti. Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan, ise, öğretim kadrosu yetersizliği nedeniyle sadece Arnavutça verildiğini belirtirken bu girişim sayesinde hizmet içi eğitim eksikliğinin telafi edileceğini söyledi. Volkan, Gaziantep Üniversitesi'ne hizmet içi eğitimin yanı sıra, eğitim malzemeleri desteği ve konser için teşekkür etti. TİKA Kosova Koordinatörü Yardımcısı Fatih Abdi Çetin de Gaziantep Üniversitesi ile gerçekleştirilen hizmet içi eğitimde modern eğitim tekniklerin uygulanması öğretileceğine işaret etti. Çetin, kurulacak online platform sayesinde bu projenin denetimi ve uygulanmasının 1 yıl takip edileceğini bildirdi.

        TÜRKİYE ÜSTÜNE DÜŞENİ HER ZAMAN YAPACAK

        Türkiye Cumhuriyeti Piriştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise, bu önemli hizmet içi eğitim projesinin gerçekleştirmesinde katkısı geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında, "Bugün asırları aşarak gelen ve bu diyarlarda hala tüm canlılığıyla varlığını sürdüren bir Türk Dilinden ve kültüründen bahsedebiliyorsak şüphesiz başta bu fedakâr öğretmenlerimiz sayesindedir. Bu bayrak yarışın geleceğe taşınması gerekiyor. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını sürdürecektir" diye konuştu. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da, Kosova'da Türk varlığının ve Türkçe'nin yaşatılmasında en büyük rolü Türkçe eğitimin üstlendiğini belirtti.

        (LO-AOA-Y)

        13.03.2016 13:34:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler