Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇELTİK'TE 2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

        HAYDAR SEÇKİN

        KONYA (İHA) - Konya'nın Çeltik ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğinde Çeltik ilçesi Küçükhasan Mahallesinde bulunan Küçükhasan Gölü çevresinde 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

        Fidan dikimine İlçe Kaymakamı Murat Öztürk, Garnizon Komutanı Sadettin Aksoy, Emniyet Müdürü Harun Kımış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, İlçe Şube Müdürleri Funda Durmuş, İsmail Çetin, İlçe Müftüsü Remzi Ayvaz, Polis memurları, kamu kurum çalışanları, tüm okul müdür ve müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.

        Orman haftası etkinlikleri kapsamında yapılan fidan dikim çalışması şenlik havasında geçti. Çalışma öncesinde ağaç dikmenin önemi ve ne şekilde dikileceği ile ilgili bilgi verildikten sonra dikim çalışmasına başlandı. Çalışma sonucunda yaklaşık olarak 2 bin çam fidanı toprakla buluşturuldu.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, "Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!" hadisinin önemine binaen Bizler "Yaş kesen, baş keser" ve "Kıyamet koparken dahi bir fidan dikiniz" düsturuyla hareket eden bir milletiz. "Doğduğumuzda içinde sallandığımız beşik ağaçtan, son yolculuktaki tabutta ağaçtandır" sözü ile ağaç sevgisinin önemini belirtti.

        (HS-AH-Y)

        24.03.2016 14:55:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler