Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YILIN EN İYİ OKUYUCUSU TURABİBABA KÜTÜPHANESİ'NDE

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nden bir yılda aldığı 233 kitabı okuyan üçüncü sınıf öğrencisi Burak Hasan Paksoy, 52'nci Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasında yılın en iyi kitap okuyucusu seçildi. Paksoy'a, 550 TL değerinde kitap hediye çeki verildi.

        Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde 52'nci Kütüphane Haftası çerçevesinde 'Kütüphaneler ve Çok Kültürlülük' temalı tören düzenlendi. Tören sonunda 'Öğrenci kulüpleri', 'En çok kitap okuyan kütüphane üyeleri' ile 'En genç ve en yaşlı üye' ödülleri verildi. En çok kitap okuyan kütüphane üyeleri kategorisinde Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi üyesi Cezayirli Gazi Hasan Paşa İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi Burak Hasan Paksoy bir yılda 233 kitap okuma rekoru ile birinci oldu. Paksoy'a 550 TL değerinde kitap hediye çeki verildi. Paksoy'a ödülünü, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş teslim etti. Törende İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu Halk Ozanı Aşık Veysel'in vefatının 43'üncü yıl dönümüne atfedilen kısa bir konser verdi. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı, Abdurrahman Şen, Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul İl Şube Müdürü Mustafa Özyürek, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

        "BİRİNCİ OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

        Burak Hasan Paksoy, "Üçüncü sınıf öğrencisiyim. Cezayirli Gazi Hasan Paşa İlkokulu'nda okuyorum. Turabibaba Kütüphanesi'nden kitap alıp okuyorum. 233 kitap ile burada birinci oldum. En son okuduğum kitap ise Ezan Çiçeği oldu. Red Kit ve şiir kitapları okudum. Kitap okumayı çok seviyorum. Çok mutluyum, kitabın faydalarını bir kez daha anladım. Birinci olmak beni çok mutlu etti" dedi.

        "TURABİBA KÜTÜPHANESİ'NİN HER İMKANINDAN FAYDALANIYORUZ"

        Burak Hasan Paksoy'un öğretmeni Hande Gürbüz ise, "Burak dört dörtlük bir öğrenci. Çünkü çok kitap okuyor. Kitap okumasının faydalarını gerek okul ortamında olsun gerek derslerindeki başarında rahatlıkla gözlemleyebiliriz. Turabibaba Kütüphanesi bize çok yakın olduğu için her türlü imkanından faydalanmaya çalışıyoruz, özellikle de yazar söyleşilerinden. Çocuklar için ders içi ders dışı olsun çok faydalı. Çok memnunuz çocuklarımızın bu tür etkinliklere katılmasından gurur duyuyorum" diye konuştu.

        (HÇ-SO-Y)

        29.03.2016 12:00:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler