Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOZÜYÜK'TE GRANİT ÜRETİMİNE START VERİLDİ

        FATMA SAVAŞ İNAL

        BİLECİK (İHA) - Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren granit fabrikasında üretim fırınları ateşlenerek üretime start verildi.

        Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yaklaşık olarak 1 yıl önce inşaat çalışmalarına başlayarak üretim durumuna gelen Decovita Yapı Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.'de endüstriyel rulo fırın ateşlemesini gerçekleştirerek üretimi başlattı. Vali Nayir burada tesisin, teknolojinin en son makinelerini kullanarak, rekabet edebilecek duruma gelerek yalnızca Bilecik'in değil Türkiye'nin yüz akı olacak bir tesis olmasını temenni etti. Vali Nayir, daha sonra Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ve beraberindekilerle birlikte tesisi gezerek, fabrikanın Yönetim Kurulu üyesi Ercan Uyan ve Genel Müdür Ali Küçük ile diğer ilgililerden bilgi aldı. Uyan, 70 milyon TL yatırım bedeliyle, 42 bin metre kare üzerine kurulan fabrikada, yıllık 4 milyon metrekare üretim kapasitesiyle 150 kişiye bölgesel istihdam sağlandığını, 4 yıl içerisinde porselen karo ve duvar karosu üretimleriyle 22 milyon metrekare hedefine ulaşarak 600 kişiye bölgesel istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

        Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da, "Yatırımcıların jeopolitik anlamda önemli bir kavşak noktası olan Bozüyük'ümüzü tercih etmesi ilçemizin gelişimi anlamında bizleri sevindiriyor" dedi.

        (FSİ-KÇ)

        12.04.2016 16:53:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler