Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN AKGÜN: "MÜLTECİLER İÇİN EĞİTİM ŞART"

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi Çalıştayı'nda "Göç ve Mültecilerin Yerleştirilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu konferansta mültecilerin ülkedeki durumunu anlattı. Başkan Akgün, Türkiye'deki mültecilerin topluma uyum sağlayabilmeleri ve suç örgütlerinin ağına düşmemeleri için eğitimin şart olduğunu söyledi.

        Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi'nde "Göç ve Mültecilerin Yerleştirilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konusu tartışıldı.

        "KİLİS DÜNYAYA İYİ ANLATILMALI"

        Düzenlenen konferansa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İstanbul Millet Vekili, AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık katıldı. Konferansta konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kilis'in dünya göç tarihinde bir sembol olduğunu, Kilis halkı ve mültecilerin birlikte nasıl uyum içinde yaşadıklarının tüm dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti.

        NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NE ADAY GÖSTERİLMELİ

        Başkan Akgün, "Kilis'teki halkımız mültecilerle beraber hayatlarını devam ettiriyor. Nüfusundan bir buçuk kat fazla mülteci durumuna düşmüş Suriyeli kardeşlerimizi tereddütsüz bağrına basan Kilis halkına, Nobel Barış Ödülü'nün verilmesi için bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyayı belediyeler olarak bizler de destekliyoruz" dedi.

        EĞİTİM VE İSTİHDAM OLANAKLARI YARATILMALI

        Türkiye'deki göçmenlerin sayısının 3,5 milyona ulaştığını ve bu sayının daha artacağının öngörüldüğünü kaydeden Başkan Akgün, Türkiye'deki mültecilerin topluma uyum sağlayabilmeleri ve suç örgütlerinin ağına düşmemeleri için eğitimin şart olduğunu söyledi. Göç'ün önüne geçilemeyeceğini belirten Başkan Akgün, Mültecilerin eğitilmesi yaşam stantlarının arttırılarak istihdamının sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

        (HÇ-ÖK-Y)

        15.04.2016 16:15:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler