Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEYDİŞEHİR'DE "KUTLU DOĞUM VE RESULE İTAAT" PROGRAMINA BÜYÜK İLGİ

        ÖMER SAYIN-MUSTAFA BEŞER

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Seydişehir Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

        Kutlu Doğum programına katılan misafirlere Seydişehir Belediyesi tarafından özel baskısı hazırlanan "RESUL'E İTAAT" isimli kitabı hediye edildi. Kutlu Doğum programı kapsamında Seydişehir Belediyesi'nin kültürel yayınlarına bir yenisini daha ekleyerek 10 Bin adet özel baskısını yaptırdığı Yazar Halil Pınar'ın "RESUL'E İTAAT" isimli kitabı ücretsiz olarak dağıtılıyor.

        Programa Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Prof. Dr. Zekeriya Güler, Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Yalıhüyük İlçe Müftüsü Osman Orbag, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Seyyidharun Cami müezzin kayyımı Muslu Kuş'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Seydişehir'de bulunan çeşitli Anaokulu öğrencileri tarafından tarafından Kutlu Doğum temalı gösteriler ise programa renk kattı.

        İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Kutlu Doğum, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet temalı programda 'Tevhid' ve 'Vahdet'in önemini ifade ederek, "İnsanlığı yüceltmek için Hz. Peygamber (S.A.V.) 'gelin birlikte olalım' diyor. Nerede diyecek olursanız Hz. Peygamberimizin yaşadığı, öğrettiği yolda. 'Eğer Allah'ı seviyorsanız; Allah'ın elçisi olan bana tabi olun ki Allah'ta sizi sevsin' diyor, Hz. Peygamberimiz ve onun izinden gidenler olmayı Allah bize nasip etti. Onun için Tevhid ve Vahdet bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

        Konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zekeriya Güler ise, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet temalı konferansını sundu.

        Programda konuşma yapan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, Peygamber Efendimizin insanlığa örnek olacak bir ahlaka sahip olduğunu dile getirerek; her bireyin, her milletin örnek alması gerektiğini kaydetti. Başkan Tutal, Cenabı Allah'ın Peygamber Efendimiz (S.A.V.) için "Şüphesiz Sen Yüce Bir Ahlak Üzeresin" Ayetini hatırlatarak Peygamberimizin ahlakının yüceliğine vurgu yaptığını belirtti.

        Program sonunda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

        (AH-Y)

        22.04.2016 12:39:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler