Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 31 ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan Atık Pil Toplama Kampanyası'nda en çok pil toplayan okullar ile 'Atıklar Altın Kazandırıyor' yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

        Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenleri ödüllendirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasının ödül töreni yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer, atık pil toplama bilincinin artması ile toplanan atık pil miktarının da arttığına dikkat çekerek, "Kampanyamızı birlikte yürüttüğümüz tüm ilçe belediyelerimize, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Birliği'ne ve kampanyaya katılarak bu bilincin yerleşmesine büyük katkıda bulunan okulların öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi. TAP yetkilisi Hatice Yıldız da 2014 yılında 3 ton, 2015 yılında 6,5 ton bu yıl 11 ton atık pil toplanan Konya'daki sonuçtan memnun olduklarını kaydetti. Konya merkez ve 31 ilçedeki ilk ve orta dereceli bütün okulların katıldığı kampanyada ilçeler 5 gruba ayrılarak her grubun dereceye girenlerine ödülleri verildi. Birinci olan okullara yazıcı, ikincilere spor seti, üçüncü olan okullara ise satranç takımı hediye edilen yarışmada dereceye giren okullar şöyle sıralandı: 1. Grupta Meram Selçuk İlkokulu birinci, Karatay Cengiz Topel İlkokulu ikinci, Selçuklu Hakim Ömer Onsun İlkokulu üçüncü, 2. Grupta Ilgın Orhaniye 125. Yıl Ortaokulu birinci, Çumra Hürriyet İlköğretim Okulu ikinci, Cihanbeyli Yeniceoba İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, 3. Grupta Doğanhisar Güvendik İlkokulu birinci, Bozkır Atatürk Ortaokulu ikinci, Sarayönü Cumhuriyet İlkokulu üçüncü, 4. Grupta Güneysınır Mevlana İlköğretim Okulu birinci, Hadim Yalınçevre Ortaokulu ikinci, Güneysınır Kayaağzı İlkokulu ve Derebucak Yukarıkayalar İlk ve Ortaokulu üçüncü, 5. Grupta Akören Avdan Mahallesi İlk ve Ortaokulu birinci, Ahırlı Akkise Atatürk İlkokulu ikinci, Taşkent Balcılar İlkokulu üçüncü oldu.

        ATIKLAR ALTIN KAZANDIRDI

        Öte yandan, Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Sürdürülebilir Çevre Derneği (SÜÇEV) tarafından düzenlenen Atıklar Altın Kazandırıyor temalı yarışmada dereceye girenlere de ödülleri verildi. İl Halk Kütüphanesi'nde yapılan törende kumaş - giysi, kağıt - karton - pet şişe - plastik - cam - metal - ambalaj malzemesi ve ekmek - yiyecek kategorilerinde değerlendirdikleri atıklardan yaptıkları eserlerle dereceye giren kadınlara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından tam altın, yarım altın ve çeyrek altın takdim edildi. Yarışmada KOMEK Büyük Aymanas Kurs merkezi giyim branşı öğrencisi Hatice Şahin birincilik ödülü aldı.

        (BÇ-BÇ-Y)

        03.06.2016 17:46:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler