Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "MAHALLE PANAYIRLARI"NIN İLKİ NALLIHAN'DA KURULDU

        - RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ ÇOCUKLARLA BULUŞAN PANAYIR, 14 HAZİRAN TARİHİNE KADAR NALLIHAN'DA GÖSTERİLERİNİ SÜRDÜRECEK

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz tatillerinin vazgeçilmez eğlencesi geleneksel "Mahalle Panayırları"nı Ramazan'ın ilk gününden itibaren çocuklarla buluşturmaya başladı.

        Her yıl olduğu gibi bu yaz da eğlenceyi çocukların ayağına götüren Büyükşehir Belediyesi'nın "Mahalle Panayırları"nın ilki Nallıhan ilçesinde kuruldu. Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait çim saha içindeki alanda kurulan panayıra Nallıhanlılar büyük ilgi gösterirken, çocuklar kendileri için oluşturulan alandaki oyuncaklarla doyasıya eğleniyorlar. Birbirinden ilginç oyun grupları, trenler, akülü arabalar, şişme oyuncaklarla adeta minik bir lunaparkı andıran panayır alanına akın eden çocuklar, oyuncakların her birine ayrı ayrı binerek eğlencenin keyfini çıkarıyor. Akrobasi ve sirk gruplarının birbirinden zorlu ve bir o kadar da heyecanlı gösterilerini ustalıkla yerine getiren sanatçılara ise büyük küçük her yaştan Nallıhanlılar beğenilerini alkışlarla eşlik ederek gösteriyor.

        Kurulduğu her ilçe ve mahalleye heyecan ve canlılık katan, yaşlı genç her yaş ve statüden insanın büyük ilgi gösterdiği, çocukların dört gözle beklediği, çeşit çeşit oyuncağın yer aldığı panayır, yaz boyunca iki koldan hareket ederek Ankara'nın tüm ilçelerini dolaşacak. Ramazan ayının ilk günü Nallıhan ilçesinden başlayan Mahalle Panayırı, 14 Haziran tarihine kadar Nallıhanlıları 18.00 ile 23.15 saatleri arasında ağırlamaya devam edecek. Nallıhan'daki programlarının ardından iki kola ayrılacak gösteri ekibinin ilk grubu Beypazarı, Güdül, Kazan ilçelerini, ikinci grup ise sırasıyla Çayırhan, Ayaş ve Kızılcahamam ilçelerini gezecek. Panayır ekibi yaz boyunca haftanın altı günü Ankara'nın bir başka ilçesini ziyaret etmeye devam edecek.

        (BC-CC-Y)

        08.06.2016 12:13:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler