Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu yakasının belediye başkanları Taksim nöbetinde

        - 6 ilçenin başkanı Taksim'deki demokrasi Nöbetinde buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Anadolu Yakası'nda görev yapan belediye başkanları Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Taksim Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldiler. Vatandaşlara seslenen başkanlar, darbe girişimini kınayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

        İstanbul Anadolu Yakası'nda görev yapan birinci bölge belediye başkanları Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Taksim Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlara seslenen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu darbe girişimine tepki göstererek birlik mesajı verdiler.

        "Başkanlarımız moral takviyesi için buradalar"

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, her gün farklı ilçelerden gelerek Taksim Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine destek veren belediye başkanlarına teşekkür ederek, "Taksim'i doldurmaya devam eden, İstanbul'un 39 ilçesinden buraya gelen sevgili kardeşlerim, bugün de bir saat evvel Şişli Belediye Başkanı'mızı ağırlamıştık. Dün başka belediye başkanlarımız vardı ama bugün İstanbul'umuzun Anadolu Yakası'nın çok değerli belediye başkanları burada. Öncelikle bu moral takviyesi için, Taksim Meydanı'na yanımıza geldikleri için, nöbetimizde kısmen de olsa nöbet tutmaya geldikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

        "Taksim bugünlerde tarih yazıyor"

        Demokrasi nöbetine katılan bütün vatandaşları selamlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bu meydanı 1968'lerden bilirim, 70'lerden bilirim, 80'lerden bilirim. Ama bu meydanların günlerce, haftalarca devam eden böylesi bir şölene şahit olduğunu hiç görmedim. Bugün karşı karşıya olduğumuz felaketi bu kadar hızlı idrak ederek sokaklara fırlayan ve başkomutanın emriyle de bütün Türkiye'yi baştan ayağı al bayraklarla donatan kahraman milletimin kahraman evlatları var burada. Allah bu milletin ayağına taşı değdirmesin" diye konuştu.

        "Taksim adeta bir tarih yazıyor"

        Taksim Meydanı'nı doldurdukları için vatandaşlara teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Taksim bugünlerde de çok önemli bir güne, önemli bir tarihe şahitlik ediyor, adeta bir tarih yazıyor. Bugünlerde gerçekten millet olarak topyekun kenetlenmiş, hain FETÖ terör örgütünün milletin başına örmeye çalıştığı o hain planı bertaraf etmek üzere bir aradayız. Allah, minarelerimizden ezanı, ordularımızdan sancağı, milletimizden de bayrağı esirgemesin. Bu anlamlı gecede kadını ile erkeği ile genci ile yaşlısı ile vatandaşlar burada bulunuyor" şeklinde konuştu.

        "Şehitlerimize Allah rahmet eylesin"

        Farklı ilçelerden gelerek Taksim'de buluşan vatandaşlara seslenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Sizler bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin birliğine, bu ülkenin kardeşliğine sahip çıkmak için sabah ezanına kadar buralarda beklediniz. Allah hepinizde razı olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin diyorum. İnşallah bugün burada toplandığımız gibi yarın mahşerde Allah'ımızın, peygamberimizin sancağı altında Rabbim toplanmayı nasip eylesin. Rabbim inşallah bugün bu yaptıklarımızın karşılığını mahşerde ve bu dünyada bizlere göstersin. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

        "Ruhunu bir meczuba satmış hainler bir katliam gerçekleştirdiler"

        Taksim Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "15 Temmuz akşamından bu yana devam ettirdiğiniz kutsal nöbetinizden dolayı her birinizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Ruhunu bir meczuba satmış hainler bir katliam gerçekleştirdiler. Onlar ve onları yönetenler şunu bilsinler ki bu milletimiz cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve siyasi partilerimizin genel başkanlarının isteği üzere o akşam nasıl meydanlara çıktılarsa bir daha böyle bir kalkışmayı denediklerinde o akşamın; yüz katı, bin katı kahramanlıkları göreceklerdir" dedi.

        "Türkiye birilerinin üzerinde oyuncak yapabileceği bir ülke değildir."

        Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlara seslenen Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Bugün burada 15 Temmuz'da başlatılan milli birlik ve beraberlik bayramını günlerdir kutlayan değerli İstanbulluları selamlıyoruz. Gecemiz gündüzümüzde hep beraber sayın cumhurbaşkanımızın talimatı üzere bize durmayı emrettiği bu noktalarda dünyaya bir mesaj veriyoruz. Türkiye birilerinin üzerinde oyuncak yapabileceği bir ülke değildir. Bu asil millet asaletini bir kez daha tescil etmiştir. Burada durmaya devam edeceğiz. Gerekirse aylarca bu meydanlarda kalırız" dedi.

        (YM-ÖZ-Y)

        28.07.2016 18:23:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler