Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKDK hibe destekleri ile Erzurum tarım ve hayvancılığını AB standartlarına yükseltiyor

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü tarafından verilen hibelerle Erzurum tarım ve hayvancılığını AB standartlarına yükseltmeye devam ediyor. Bu değişimin en belirgin olarak gözlemlendiği sektörlerin başında hayvancılık tesisleri, arıcılık faaliyetleri ve kırsal turizm yatırımları gelmekte.

        Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, IPARD-I kapsamında alınan projelerin et ve süt hayvancılığı tesisleri, süt ve et ürünlerini işleme tesisleri, arıcılık faaliyetleri, yerel ürünler ve el sanatları, kırsal turizm yatırımları ve kültür balıkçılığı yetiştiriciliği sektörlerine ait olduğunu belirterek bu projelerin büyük bir kısmının hayata geçirildiğini yapımı devam eden projelerin ise 2016 yılı sonu itibariyle bitirileceğini ifade etti.

        Özlü, TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü IPARD-I kapsamında verilen hibe desteklerinin 2016 yılsonu itibariyle bitirilmesinin ardından IPARD-II programına devam edileceğini sözlerine ekledi.

        Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla ÖZLÜ ayıca IPARD-II dönemine ait olarak şu bilgileri verdi; " IPARD programının 2014-2020 yıllarını kapsayan IPARD-II dönemi Aralık 2015te AB komisyonu tarafından onaylanmış olup İl Koordinatörlüğümüz 18.12.2015 Tarihinde IPARD II 1.Başvuru Çağrı İlanına çıkmıştır. Bu çağrı ilanı kapsamında Erzurum İl Koordinatörlüğümüze 114 proje başvurusu yapılmıştır. Bu proje başvurularının sektörlere göre dağılımı Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında 52 proje, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında 1 proje, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında ise 61 proje şekilde gerçekleşmiştir. Yatırım amacıyla TKDK İl Koordinatörlüğüne 99 gerçek kişi ve 15 şirket müracaat etmiştir. Yapılan bu projeleri kapsamında 77 yeni işletme AB standartlarında üretimi hedeflerken 37 mevcut işletme ise hâlihazırda kurulu olan işletmelerini AB standartlarına ulaştırmak amacıyla modernizasyon ve kapasite artırımına yönelik olarak İl Koordinatörlüğümüze başvurmuştur.

        IPARD-II 1.Çağrı İlanı kapsamında İl Koordinatörlüğümüz tarafından kabul edilen hayvancılık yatırımlarına ilişkin projelerin incelenmesi ve kontrolleri İl Koordinatörlüğümüz tarafından bitirilmiş olup TKDK merkez tarafından incelenmesi ve proje seçiminin yapılması için Ankara'ya gönderilmiştir. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında alınan projelerin ise hâlihazırda incelemeleri devam etmektedir bittiğinde bu projelerde merkeze gönderilecektir"

        (AA-AA-Y)

        22.09.2016 14:50:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler