Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saç ekimi sonrası dikkat edilecek hususlar

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Saç Ekimi Koordinatörü Duygu Koşan, saç ekimi sonrasında dikkat edilecek hususlara dikkat çekti.

        Hair Center Saç Ekimi Merkezi'nden Saç Ekimi Koordinatörü Duygu Koşan, saç ekiminden sonra ense bölgesine pansuman yapılarak bandaj yapılmasını belirterek diğer 10 maddeyi de şöyle açıkladı:

        "1- Ense bölgesindeki bandaj ertesi gün alınacaktır. 2- İlk gün, ekim yapılan sahalar bir yere temas etmemeli. 3- İlk gece uyurken sırt üstü, biraz dik olacak şekilde uyuyunuz. Hastanemizde size vereceğimiz boyun yastığını kullanınız. 4- İlk beş gün size verilen ilaçları doktorunuzun belirttiği şekilde kullanınız. 5- Operasyon sonrası 1 hafta alkol kullanmayınız. Ayrıca yine bir hafta boyunca aspirin almayınız, sigarayı azaltınız. 6- Bazı kişilerde göz çevresi ve yüzde hafif bir şişlik (ödem) olabilir. Bu durum 2-3 gün içinde geçecektir. Şişlik yapılan lokal anestezinin yer çekimine bağlı olarak aşağı doğru yer değiştirmesidir. Verilen ilaçları talimatlarına uygun kullanırsanız, bu durumu yaşama ihtimaliniz de azalacaktır. 7- Ertesi gün uçak veya diğer vasıtalarla seyahat edebilirsiniz. 8- Egzersiz, spor, havuz, deniz, solaryum, güneşlenme ve sauna gibi aktivitelere 1 ay sonra başlayabilirsiniz. 9- İlk saç yıkaması 2. gün başlar ve hastanede yapılır, özel yıkama yöntemi size detaylarıyla anlatılır. Sonraki yıkamaları kendiniz evde yapabilirsiniz. Saç ekimi yapılan bölgeye losyon sürülür ve 45 dakika beklenir. Ardından bu bölge yavaşça, ılık su ile durulanır ve özel şampuan ile yıkanır. Yıkama programı 10 gün sürer. 10- Dilerseniz, 2 hafta sonra uzayan saçlarınızı makas ile düzelttirebilirsiniz. Bir yıldan sonra, saçlarınızı tıraş makinesiyle kısaltabilirsiniz (ilk 1 yıl sadece makas ile tıraş olunur) FUE saç ekiminden sonra saçların alındığı ve ekildiği bölgelerin iyileşme süresi 1-2 gündür. 1 hafta - 10 gün sonra artık saç ekimi yaptırmış olduğunuz anlaşılmayacaktır."

        (AA-AA-SO-Y)

        25.09.2016 15:34:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler