Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilimle süzülen bal artık sofralarda

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - Gerçekleştirdiği sosyal ve bilimsel projelerle ilklere imza atan, adını ulusal ve uluslararası platformlarda duyuran Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, ürettiği çiçek balı, kestane balı, polen, propolis ve ana arı ürünlerinin satışına "DAGEM" markası adı altında başladı.

        Arıcılık, sürdürülebilir kalkınma ve bal üretim ormanları temalı projesi ile Ülkemize ilk ve tek olarak Avrupa Girişimcilik Ödülü'nü kazandıran Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Ülkemizde ilk kez Arıcılık Ar-Ge Proje Pazarı, "Arı Biziz Bal da Bizdedir" Arı-Çocuk Projesi gibi başarılı çalışmaların yanı sıra diğer arılara göre 3 kat bal verimine sahip Yığılca Arısı ve Sokmayan Arı projeleri ile arıcılık alanında bir marka haline gelmiştir.

        Unutulan bal lezzetini DAGEM markalı ürünlerde bulabilirsiniz

        Yöre arıcılığı başta olmak üzere Türkiye arıcılığının sorunlarına çözüm üreten faaliyetler ile önemli bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip Merkez tarafından, Düzce'nin Yığılca ilçesindeki Türkiye'nin ilk bal üretim ormanlarında el değmeden üretilen doğal çiçek balı ve kestane balı, 1 Nisan 2013 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'nden alınan "DAGEM Balı" markasıyla Üniversite personeli ve halkın tüketimine sunuldu. Balın yanı sıra sağlık açısından birçok faydası bulunan polen ve propolisin de aynı marka adı altında satışlarına başlandı.

        Yaklaşık 3 yıldır hem bölge ekonomisinin gelişmesine hem de sertifikalı eğitimler ile çiftçilerin bilinçlenmesine katkı sağlayan, yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren DAGEM, satışı yapılan tüm ürünler ile ilgili bilimsel araştırma çalışmaları yürütmeye ve bilimsel bilgi birikimini tüketiciler ile paylaşmaya devam ediyor.

        (AY)

        26.09.2016 11:21:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler