Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASKİ'den Ankara'ya büyük yatırımlar

        - Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Gökçek:

        - "ASKİ, 2014 yerel seçimlerinin ardından Ankara genelinde 1 milyar liralık yatırım yaptı"

        - "Son 2 buçuk yılda 2 bin kilometrelik altyapı inşa edildi, ilçelere 150 adet paket içme suyu arıtma tesisinin yapımı gerçekleştirildi"

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı yerel seçimlerinin ardından, 562 milyon lirası çevre ilçelerde olmak üzere Ankara genelinde yaklaşık 1 milyar liralık altyapı ve üstyapı yatırımı gerçekleştirdiğini bildirdi.

        Akyurt, Ayaş, Balâ, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar ve Şereflikoçhisar ilçelerine yol, kaldırım, köylere konuk-taziye evleri ve çeşitli kırsal hizmetler götüren Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği çalışmalarla da bu ilçelerin ve mahallelerinin suyla ilgili sıkıntılarını çözüme kavuşturdu. Gökçek, ilçelerin ve mahalle statüsüne dönüşen köylerin acil altyapı ihtiyaçlarının, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanına dahil olmalarıyla birlikte yerinde tespit edilip çözüldüğünü belirterek, yeni altyapı ve üstyapı projelerinin geliştirilip uygulandığını anlattı.

        2 bin kilometre altyapı, 795 üstyapı tesisi

        Gökçek, ASKİ'nin yatırımları konusunda bilgi verirken, şunları söyledi:

        "Ankara genelinde ve mahalle statüsüne kavuşan köylerde çalışmalara tüm hızıyla devam eden ASKİ, 2014 yılından bugüne kadar 1320 kilometre içme suyu, 445 kilometre atıksu ve 228 kilometre yağmur suyu hattı olmak üzere yaklaşık 2 bin kilometre altyapı hattı döşedi. ASKİ, ayrıca çeşitli ihtiyaçları karşılamak amacıyla da 573 adet dezenfeksiyon ve klorlama ünitesi, ilçeler için 150 adet paket içme suyu arıtma tesisi ve 2 adet paket atık su arıtma tesisi, 39 su deposu, 23 kuyu, 4 hizmet binası, 2 geniş çaplı içme suyu arıtma tesisi ve 2 pompa istasyonu olmak üzere toplam 795 üstyapı tesisi inşa etti. Sağlıklı su kullanımı için depo onarımları yapan ve ilçeler için daha küçük boyutlarda paket arıtma tesisleri kuran ASKİ, merkeze uzak köylerde yaşayan vatandaşların ayağına götürülen mobil abonelik aracıyla da 30 bine yakın vatandaşa abonelik işlemleri yaptı."

        Kavşakkaya ve Çubuk 2 barajı birbirine bağlandı

        Gökçek, Ankara'nın merkez ilçelerinde oturmuş bir altyapı ve üstyapı olduğunu, ancak buralarda da genişletme ve yenileme çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

        Bu yıl yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, Ankara genelinde 140 kilometreye yakın içme suyu hattı, 93 kilometre atıksu hattı, 35 kilometre yağmur suyu olmak üzere toplam 268 kilometre uzunluğa ulaşan altyapı çalışması yaptıklarını anlattı. Gökçek, Çubuk, Akyurt ve Pursaklar ilçesi başta olmak üzere kentin içme suyu ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Çubuk 2 Barajı'na, Kavşakkaya Barajı'ndan 14 kilometrelik bir iletim hattı yaptıklarını da belirterek, bu hat sayesinde iki barajın gerektiğinde birbirlerine su aktaracağını söyledi.

        Bala ve Çubuk'ta toplam 10 milyon TL değerinde 2 adet geniş çaplı içme suyu arıtma tesisi yaptıklarını da anlatan Başkan Gökçek, "Ayrıca 3 su deposu ve ilçelerin ihtiyaçlarını karşılayacak 38 adet paket içme suyu arıtma tesisi inşa ettik" diye konuştu.

        (ÖK-ÖK-Y)

        04.10.2016 12:51:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler