Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mahalle Yönetim Modeli Çalıştayı Şile'de

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Şile'de gerçekleştirilen 'Mahalle Yönetim Çalıştayı'nda konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Mahallelimizi mağdur etmeden herkesin çıkarları gözetilerek, kararları hep birlikte alacağız" dedi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Şile'de 'Mahalle Yönetim Çalıştayı'nı gerçekleştirdi. Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Mahalle Muhtarları, STK üyeleri ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıda, mahallelerde tarıma dayalı yaşanan olumsuzluklar ve çözümlerine yönelik değerlendirmeler gerçekleştirildi.

        Çalıştayda, muhtarlar ve STK üyeleri mahallelerin sorunlarını, yaşanan olumsuzlukları dile getirirken konular üzerinde toplu bir fikir alışverişi ile çözüm üretilmeye çalışıldı. Ulaşılan sonuçlara göre gerek daire başkanlığı gerekse İBB ve Şile Belediyesi üretilen çözümlerin uygulanması yönünde kararlara vardı.

        Çalıştayda konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Şile tarım turizmine dayalı bir kent. Şile'de uygulanan yasalar ve planlamalar bunun destekçisidir. Sadece şimdi değil geçmişten günümüze gelen projelendirmelerde her zaman Şile, zengin kaynakları sayesinde İstanbul'un su ve tarım rezervi olarak düşünüldü. Bu oldular da düşünülerek burada yapacağımız istişarelerle mahallelerimizde köylülerimizin, üreticilerimizin yaşadığı sorunları dile getirerek hep beraber ortak bir payda da buluşmayı hedefliyoruz. Mahallelimizi mağdur etmeden herkesin çıkarları gözetilerek, kararları hep birlikte alacağız. Köylerimizin yaşaması için hemşehrilerimizin kazanç sağlaması yaşam koşullarını iyileştirmesi adına köylerimizde hemşehrilerimizi de tarıma teşvik etmemiz gerekiyor. Köylülerimiz, cami istiyor, kahve, köy konağı, parklar istiyor ama unutulan bir şey var ekmek. İstenilen kahve, camii yapılır ancak kahvede çay içecek, camide saf tutacak cemaat olmazsa yapılanların bir değeri olmaz. O yüzden Şile'nin geleceği köylerimizde hem kendi gelecekleri için hem de Şile'nin geleceği için üretimlerimizi arttıracağız sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz. Bugün burada buluşmamızın sebebi budur" diye konuştu.

        (HB-HA-Y)

        22.10.2016 10:07:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler