Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "İstanbul 5 Gün Oryantiring Yarışları" Çekmeköy'de

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - İstanbul 5 Gün Oryantiring Yarışları'nın ikinci ayağının startı Çekmeköy'de verildi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarla ilgili bilgi veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Zeka yönüyle, spor yönüyle insanlarımıza çok faydalı olduğunu gördük. Hakikaten böyle bir güzel organizasyonun bu bölgelerde yapılması bizler için önemli" dedi.

        İstanbul 5 gün Oryantiring Yarışları, 14 ülkeden kadın, erkek ve çocukların katılımı ve Çekmeköy, Bağcılar, Eyüp, Sarıyer ve Şişli Belediyelerinin katkılarıyla 37 farklı kategoride başladı. Oryantiring yarışmasının ikinci ayağı Çekmeköy, Ömerli Ormanlık Alanı'nda başladı. Yarışlara, dünyanın dört bir yanından gelen sporcular katıldı. Ömerli ormanlarında başlayan yarışta sporcular rakipleri ile kıyasıya yarıştı.

        "Zeka yönüyle, spor yönüyle insanlarımıza çok faydalı"

        Etkinlik öncesi konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Bizleri tercih ettiğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Zeka yönüyle, spor yönüyle insanlarımıza çok faydalı olduğunu gördük. Hakikaten böyle bir güzel organizasyonun bu bölgelerde yapılması bizler için önemli. Biz de tam bunu istiyoruz aslında Çekmeköy için. Çünkü neredeyse 18 bin 500 hektar alan bunun 14 bin 500'ü orman. Yani bu ormanları sadece korumak, kollamak değil birçok aktiviteyi koruyarak, kollayarak bu ormanlarda yapmak hedefimiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu ve bunun benzeri birçok aktiveyi sizlerde öncülük yaparsanız hem Çekmeköy'ün, hem de İstanbul'un tanıtımı olacağına inanıyorum" dedi.

        İstanbul Oryantiring Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Güven Solmaz, "Bugün ikinci gün yarışı koşuluyor. Bu klasik mesafe yarışı ve Ömerli ormanlarında start noktasındayız. Daha iyi bir analiz ve keşif yapılması lazım. Çünkü bu sporların yapılabilmesi için ormanların koşulabilir olması lazım. Çok fazla dikenlik veya böyle yağmur ormanı gibi çok sık ormanlarda bu işler yapılamaz. Önemli olan onların sınırlarını belirleyip genişleme imkanlarını tespit etmek haritalarını çizdirmek bunlar tabi değişik maliyetlerle çözümlenebilecek yatırımlar" şeklinde konuştu.

        (MB-HB-MK-Y)

        03.11.2016 15:14:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler