Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan İmamoğlu: "Kars, Ardahan, Iğdır'ın vitrinine koyulacak en önemli kültür, uzlaşı kültürü"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beylikdüzü Belediyesi'nin desteklediği 5 Kasım'da açılışı yapılacak olan Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri'ni ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede ilk kez gerçekleşen bir etkinlik olduğuna vurgu yaparak, "Kars, Ardahan, Iğdır'ın vitrine koyulacak en önemli kültür uzlaşı kültürü. Çok farklı insanların bir arada yaşama kültürü" dedi.

        Derneklerin bulunduğu ve yöresel ürünlerin yer aldığı çadırları gezen İmamoğlu, kültürel değerleri inceledi, dernek temsilcileri ile sohbet etti. Türkiye'deki her coğrafi bölgenin ayrı bir zenginliği olduğunu ve çeşitli illerin Beylikdüzü'nde temsil edilmesinden gurur duyacaklarını her fırsatta dile getiren, il ve ilçe tanıtım dernekleri ile bağlantılar kuran Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3- 6 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü Metrobüs Meydanı'nda yapılacak ve ilk kez düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'ni ziyaret etti. Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İşadamları Derneği (KAISİAD) Başkanı Orhan Gökçe, bu organizasyonun yapılmasında Beylikdüzü Belediyesi'nin önemli katkılar sunduğunu belirterek yönetime teşekkürlerini sundu. Etkinliğe Ardahanlı olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katıldı.

        "İstanbul'un ses getiren günlerinden biri olabilir"

        Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'nin ilk gününde etkinliği ziyaret eden Başkan İmamoğlu, KAISİAD Başkanı ve heyetinin böyle güzel bir etkinlik düzenlemelerinin çok önemli olduğunu belirterek mühim mesajlar verdi. İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde ilk kez gerçekleşen bu etkinlik bölgemizin kent kültürü içine oturur ve yerleşirse İstanbul'un ses getiren günlerinden biri olacak. Sayın başkan ve derneklerin de ortak kültür yaratmak, birlik ve beraberliği yakalamak adına çalışmalar yapacağından eminim" dedi.

        "Çözüm için kardeşlik kültürü"

        Başkan İmamoğlu, kültürlerin yakınlaşması ve harmoni içinde olmasının ülkeye hayırlar getireceğine de dikkat çekerek, "Bence Kars, Ardahan, Iğdır'ın vitrine koyulacak en önemli kültürü uzlaşı kültürü. Çok farklı insanların bir arada yaşama kültürü. Birçok etnik kökenin yüzyıllardır birlikte yaşama biçimini sergilediği dostça, kol kola olduğu bir coğrafyanın yansıtılması var. Esas olan sahip oldukları kardeşlik kültürünü bu ortamda da yansıtabilirlerse, söyleşiler, buluşmalar yapılabilirse Türkiye'nin çektiği sıkıntılara ciddi çözüm olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

        (HB-HA-Y)

        04.11.2016 12:07:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler