Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beden eğitimi öğretmenlerine Fiziksel Aktivite Uygunluk Eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Erdal Akbuğa

        MALATYA (İHA) - Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği tarafından yürütülen program kapsamında, beden eğitimi öğretmenlerine fiziksel aktivite uygunluk eğitimi verildi.

        Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen programa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Burak Yıldırım, Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği Genel Sekreteri Yusuf Can Kayaoğlu ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği Genel Sekreteri Yusuf Can Kayaoğlu, bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların küresel boyutta bir sağlık tehdidini oluşturduğunu belirterek, "Kalp, kanser, astım ve şeker gibi bulaşıcı olmayan hastalıklar, dünya genelinde ölüm sebepleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalp, kanser ve astım gibi hastalıkların altında yatan temel sebep, fiziksel aktivite, düzensiz beslenme, sigara ve alkol kullanımı. Bunların tamamı sağlıksız yaşam sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye genelinde yapılan araştırmada 12 yaş üstü bireylerin yüzde 70'nin hareketsiz olduğu sonuçlarına varılmıştır" dedi.

        İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Burak Yıldırım ise, fiziksel hareketsizliğin dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında 4'üncü sırada yer aldığını belirterek, "Yeteri kadar fiziksel aktivite yapmamak, meme ve kolon kanserini yüzde 25, diyabeti yüzde 27 ve kalp hastalığını ise yüzde 30 oranında artırdığını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

        (EA-AOA-Y)

        01.12.2016 13:58:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler