Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkentlilerden Coffee Carnaval'a yoğun ilgi

        Goncagül Özcan

        ANKARA (İHA)- "Coffee Carnaval Ankara Palas Blues Session", Ankaralı kahve tutkunlarını birbirinden çeşitli kahveler ile buluşturdu.

        3-4 Aralık tarihlerinde Ankara Palas'ta düzenlenen birbirinden farklı kahve ile ilgili markaların yer aldığı Coffee Carnaval Blues Session, kahveseverlerden yoğun ilgi gördü. Karnavalda artisan lezzetler, kavurmacılar, üreticiler, showlar, workshoplar, kahveye dair ne varsa yurt içinden birçok katılımcı bir araya gelerek kahveseverlere farklı bir deneyim sundu. Gün boyu canlı müzik eşliğinde çeşitli kahveleri tadan kahveseverler, karnavaldan oldukça memnun olduklarını belirttiler. Kahve tutkunu Başak Elgin, iyi kahvenin kişiye göre değiştiğini, kıvamının, yoğunluğunun kahveye göre farklı olduğunu söyleyerek, "Biz ne zamandır Ankaralılar olarak böyle bir festivali çok arıyorduk. Bir de yeni makineler çıkmış, 6 kahveyi aynı anda yapıyor. Teknoloji de geliştikçe biz kahveseverler de nasibimizi alıyoruz" ifadesini kullandı.

        Kahve stantlarında bulunan Barista Uğur Süpçeler, iyi bir kahvenin iyi bir makine, iyi bir kahve, iyi bir barista ve suyun pH değerinin bile iyi olmasının ortak sonucu olduğunu kaydetti. Süpçeler, bu kadar ilgi beklemediklerini, yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtti.

        "Soft kahveler içmek isteyenler üçüncü nesil kahvelere yönelebilir"

        Barista Damla Ataş da iyi kahvenin sırrını şöyle aktardı:

        "İyi bir kahvenin sırrı kesinlikle kahve çekirdeğinin kendisi. Bizim yaptığımız iş zaten nitelikli kahve. Dolayısıyla iyi bir kahve kesinlikle nitelikli yani kaliteli bir kahve olmalı."

        Yumuşak içimli kahveseverlere üçüncü nesil kahveleri öneren Ataş, "Üçüncü nesil zaten standart, alışık olduğumuz o koyu kavrulmuş kahveden ziyade daha soft kavurmalar yapıp, kahvenin içindeki o aromayı ortaya çıkaran demlemeler yapmaya çalışır. Dolayısıyla özellikle soft kahveler içmek isteyen kişiler üçüncü nesil kahvelere yönelebilir, onları deneyebilir" diye konuştu.

        "Kahvenin aromasını veren demleme ve kavurma yöntemleridir"

        Sert kahveseverlere yönelik olarak ise Ataş, "Biraz daha espressoya yönlendirebiliriz insanları ya da daha koyu kavrulmuş kahveler onları biraz daha mutlu edecektir diye düşünüyorum ama yine de üçüncü nesile kapalı olmalarını istemem. Çünkü kahve dediğimiz şey zaten o çok sert, koyu, alıştığımız kahvenin kendisi tam olarak değil. Dolayısıyla aslında üçüncü nesil, yani kahvenin içindeki aromaları veren demleme ve kavurma yöntemleri kahvenin en tat veren yöntemleridir" şeklinde konuştu.

        Karnavala olan ilgiden memnun olduğunu söyleyen Ataş, "Beklediğimizden daha yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Biz aslında İstanbul firmasıyız, buraya özel bir davetle geldik ama insanlar Ankara'da şu an bir şubemiz veya herhangi bir mekanımız olmamasına rağmen özellikle buraya bizi görmeye birçok insan geliyor. Çok kalabalık ve gerçekten ilgi çok güzel" dedi.

        Karnavala katılan diğer kahve tutkunları da, iyi bir kahve için, "İlk önce kokusunu duymalıyım, daha sonra o aromayı damağımda hissetmeliyim. Türk kahvesi öncelikli ama daha sonra da diğer kahveleri seviyoruz. Öncelikle kokusu çekmeli, sonrasında da damak tadınıza göre bir keyif yaşatıyorsa size güzel kahve demektir bence. Oldukça kalabalık, herkes burada, çok eğlenceli, çok keyifli" değerlendirmelerinde bulundular.

        (GNC-CC-Y)

        04.12.2016 15:50:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler