Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İşitme engelli müzisyenler ayakta alkışlandı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği gecede sahne aldı. Müziğin sadece işitmeye değil hissetmeye dayalı olduğunu bir kez daha kanıtlayan orkestra, geceye katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

        Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Sarıyer Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı gecede sahne aldı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, çok sayıda milletvekili, CHP il yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları, engelli dernek başkanları, Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ali Kemal Özdemir ve personeli, İstanbul'un çeşitli ilçelerinden çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

        Gecenin sonunda, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün 2015'te kurduğu ve Türkiye'de bir ilk olan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası bir konser verdi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir yönetimindeki orkestra, Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şefi Özgür Uğur'un solistliğinde seslendirdiği şarkılarla, salonu dolduran kalabalık tarafından dakikalarca alkışlandı.

        Geceye, gönderdiği mesajla katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkımızın huzur ve mutluluğu, yurttaşlarımızın sahip oldukları hakları özgürce kullanabilmeleri ve ülkemizin imkanlarından eşit şekilde yararlanabilmeleri ile olanaklıdır. Engelli yurttaşlarımızın toplumsal hayata etkin bir şekilde katılabilmesi, hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması, geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır. Akılcı bir kamu yönetimi ile engellilerin sorunları çözülebilir. Doğru politikalarla engellilerin toplumsal yaşama daha fazla katılması, haklarını daha etkin kullanmaları mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Haftası'nı kutluyor, engelsiz, eşit, insanca bir dünya diliyorum" dedi.

        "Başkan Altınok Öz bizi kabuğumuzdan çıkardı"

        Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası'nın konserinin ardından işitme engelli Ali Musa Yıldız, işaret diliyle bir konuşma yaptı. Yıldız, "Dünyada bir ilk olan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası ile çalışmalarımızı 2 yıldır sürdürmekteyiz. İşitmesek de kalbimizle müziğimizi yapıyoruz. Bize bu imkânı sunan Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz'e, bizi kabuğumuzdan çıkartıp görmüş olduğunuz orkestramızı kuran değerli hocamız Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir'e çok teşekkür ederiz. Burada sizlerle birlikte olmak çok güzeldi. Kartal'a ve İstanbul'a engel yok" şeklinde konuştu.

        (ÖY-ÖK-Y)

        05.12.2016 14:55:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler