Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkent'te karla mücadele

        - Ankara Büyükşehir Belediyesi çevre ilçelerde karla mücadele çalışması yapıyor

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, şehir merkezinde de bu akşam beklenen kar yağışına karşı ekipler hazır bekletiliyor.

        Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, bu sabah Çamlıdere, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Haymana ve Bala ilçelerinde ve çevre ilçelerin yüksek noktalarındaki kar yağışına karşı mücadele çalışmaları yapıyor. Ekipler, çevre ilçelerde kar yağışı olan yerlerde araçlarla bir taraftan kar küreme çalışması yaparken, diğer taraftan da buzlanma ihtimaline karşı yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

        Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Meteoroloji'den alınan bilgilere göre bugün kar yağışının şehir merkezinde de etkili olmasının beklendiğini ve bu nedenle 50 aracın, anında müdahale için şehrin yüksek noktalarında hazır bekletildiğini söyledi. Yetkililer, kar yağışının başlamasıyla birlikte, tüm karla mücadele araçlarının ve ekiplerin, karla mücadele çalışması yapacağını söyledi.

        Başkent'te trafiğin aksamaması, ana arter ve caddelerin açık tutulması için gerekirse sabaha kadar çalışmaların devam edeceğini bildiren yetkililer, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, 832 araç ve 3 bin kişilik personelle, karla mücadelede Türkiye'nin en güçlü filolarından birine sahip olduğunu ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat görev başında olduklarını belirtti.

        (JA-MK-Y)

        13.12.2016 16:08:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler