Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halep'e Kağıthane'den, 20 tır yaşam malzemesi gönderildi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kağıthane'de, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, "Halep'e Yol Ver" kampanyası kapsamında topladığı 20 tır yaşam malzemesi, dualarla Halep'e uğurlandı.

        Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan İHH, Yedi Hilal Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı, Asr-ı Saadet Derneği, LİDER ve Ensar Vakfı'nın Kağıthane Temsilcilikleri ile Kağıthane Gençlik Platformu'nun çalışmalarıyla ilçeden 20 tır yaşam malzemesi toplandı. Toplanan yardımların Halep'e gönderilmesi için Sultan Selim Mahallesi'nde Cuma namazında düzenlenen programa katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Halep'te yaşanan insanlık dramına karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi.

        Ülkenin dört bir yanından Halepliler için yardım kampanyaları düzenlendiğini ifade eden Başkan Kılıç, "İlçemizde de sivil toplum kuruluşları güzel bir çalışma yaparak, komşularımızın da destekleriyle Halepli kardeşlerimiz için yardım kampanyası gerçekleştirdi" dedi. Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Kılıç, "Halep yalnız değildir. Tüm varlığımızla onların yanındayız. İnşallah toplanan yardımlar oraya ulaşacak" diye konuştu.

        Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç de Kağıthanelilerin Halepliler için hem dua ettiğini, hem de anlamlı bir yardım kampanyası yaptığını kaydetti.

        Türkiye'nin tüm mazlum insanların yanında olduğunu dile getiren Göç, "İnşallah, insanlık düşmanları Suriye'de amaçlarına ulaşamayacak. Biz vicdanımızın sesini dinleyerek insanlık görevimizi yapıyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun" dedi.

        Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına konuşan İHH Kağıthane Temsilcisi Arif İnanç da, yardım kampanyasına destek olan Kağıthane halkına teşekkür ederek, önemli bir yardım kampanyasına imza attıklarını bildirdi. Halepliler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan malzemeleri taşıyan tırlar, yapılan duaların ardından yolcu edildi.

        (HB-MK-Y)

        17.12.2016 12:57:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler