Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Göktürk sakinleri yeni eğitim yuvasına kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Hayırsever işadamı Ferit Meriçten'in yaptırdığını okulun temel atma töreninde, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer tuğlalarla duvar ördü.

        Bölgedeki eğitim kurumu ihtiyacını karşılamak üzere İstanbul'un Eyüp ilçesine bağlı Göktürk'te yapımına başlanan Ferit Meriçten Ortaokulu'nun temel atma töreni, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ve Eyüp İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar'ın katılımlarıyla gerçekleşti.

        Törende konuşan İstanbul Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, yapımına başlanan okulun bölgenin ihtiyacı olduğunu söyledi. Dinçer, "Bölge ve eğitim camiası için çok önemli bir katkı. Bu katkının kolay olmadığının farkındayım ve yapılması halinde ne kadar makbule geçtiğinin farkındayım" dedi.

        Daha sonra kürsüye gelen Vali Vasip Şahin sözlerine, şehit olan asker, polis ve vatandaşlara rahmet dileyerek başladı. Yapımına başlanan okulun çok modern olduğunu ifade eden Şahin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Burada önemli bir eksiği tamamlamış oluyorlar. Çok modern, 32 derslikli bu okul inşallah Göktürk'teki evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesini sağlayacaktır. Eğitimde altyapı önemli ama altyapı sadece bir başlangıç. Bundan sonrası öğretmenlerimize düşüyor. İyi insan, kendine güvenen, sorgulayan, etrafını anlayan insan yetiştirme görevi bizlere düşüyor. Bunu yapmamız lazım, aksi takdirde bunlar birer fiziki yapıdan ibaret olur."

        2017-2018 eğitim döneminde açılacak

        Törenin ardından Vali Vasip Şahin ve Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer temsili olarak tuğlalarla duvar ördü. Ferit Meriçten Ortaokulu, 2017-2018 eğitim döneminde kapılarını eğitime açacak. 27 milyon TL'lik yatırım ile hayata geçirilen okul, 12 bin 259 metrekare inşaat alanına sahip. İkisi bodrum katı olmak üzere 6 kattan oluşacak okulun her biri 30 öğrenciye eğitim verebilecek toplam 32 dersliği, kimya ve fen laboratuvarları, bin metrekareyi aşan genişlikteki çok amaçlı spor salonu, soyunma odaları, açık basketbol ve voleybol sahaları, hentbol salonu ve özel otoparkı bulunacak.

        (SA-ÖY-SO-Y)

        18.12.2016 14:32:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler