Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şişli Belediyesi'nden, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti ile ilgili açıklama

        - "Bu davanın takipçisi olacağız."

        - Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş'ın öldürülmesine ilişkin ilk duruşma 15 Mart Çarşamba günü görülecek

        İSTANBUL (İHA) - Şişli Belediyesi 'nden yapılan yazılı açıklamada, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş ile ilgili ilk duruşmanın 15 Mart Çarşamba günü görüleceğini belirtilerek, "Bu davanın takipçisi olacağız" denildi.

        Şişli Belediyesi'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: "18 Temmuz 2016'da makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayetinin ilk duruşması, 15 Mart Çarşamba günü saat 10.00'da Çağlayan Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşecektir. Cinayetin ardından 6 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede:Tetiği çeken Şenol Şahin'in TCK 82/1 maddesinde yer alan "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, tutuklu sanıklardan Mithat Yılmaz'ın cinayeti azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan diğer şüpheliler Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman'ın ise "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan cezalandırılmaları istendi. Temiz belediyecilik uğruna talana ve yolsuzluğa karşı her zaman onurlu duruşunu koruyan Cemil Candaş'ın davası, sadece Şişli Belediyesi'nin değil, temiz toplum isteyen herkesin peşini bırakmaması gereken bir davadır. Ailesi ve Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü başta olmak üzere, kendisinin tüm sevenleri ve basınımızın değerli katkılarıyla, bir kez daha bu davanın takipçisi olacağımızı bilgilerinize sunarız".

        (ÖK-ÖK-Y)

        13.03.2017 14:25:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler